Günümüzde halen tehlikeleri devam eden ancak bu 200 yıl öncesine kadar çok sık rastlanamayan bir ince bağırsak hastalığı olan kolera, 1800 ’lü yıllarda salgın olarak ortaya çıkmış ve pek çok kişinin…
Günümüzde halen tehlikeleri devam eden ancak bu 200 yıl öncesine kadar çok sık rastlanamayan bir ince bağırsak hastalığı olan kolera, 1800 ’lü yıllarda salgın olarak ortaya çıkmış ve pek çok kişinin yaşamına son vermiştir. Kolera hastalığına yakalananların çoğu bu ileten kendini kurtaramamış ve kolera belirtileri olarak tanımlanan çeşitli şikayetleri yaşayarak, tamamen yaşam kalitelerini kaybetmişlerdir. İçme suyuna karışan kanalizasyon sularının kolera hastalığının ortaya çıkmasında büyük rolü bulunur. Bunun yanı sıra su arıtma sistemindeki hatalar ve yanlışlarda kolera hastalığının görülmesine yol açmıştır.
Kolera belirtileri nelerdir?
Kirli suların içilmesi ya da bu sularda gıdaların yıkanıp tüketilmesinden sonra pek çok kişin bağırsaklarında “vibrio cholerae” isimli bakterinin var olmasından kaynaklı olarak kolera hastalığının belirtileri şiddetli ya da hafif bir şekilde seyir etmiştir. Kolera hastalığının en net belirtileri kusma ve ishaldir.
Dışkı pirinç tanesi şeklinde olmakta ve ishal şiddetli bir şekilde husule gelmektedir. İshal ve kusma sebebiyle hastaların vücutlarında aşırı su kayıpları meydana geldiğinden vücudun susuz kalması ölü riski taşımakta. Kolera hastaları günde yaklaşık olarak 15-20 litre su kaybeder. Bu nedenle dil kuruması, gözlerde çukurlaşma, kaslarda kramp, ses kısıklığı, kulak çınlaması, işitme bozukluğu, göz kapaklarının tam olarak kapanamaması gibi belirtiler ortaya çıkar.
Sagliksiteniz.Com
Kolera hastalığının belirtileri
0 yorum:
Yorum Gönder