28 Ağustos 2015 Cuma

Kırmızı çayın faydaları nelerdir?

Güçlü bir aromaya sahip olan kırmızı çayın, siyah çaya göre daha faydalı olduğu söylenmekte, hatta söylentiler ile de kalmayıp bilim adamları tarafından kanıtlanmıştır. İçerisinde koyu kırmızı ve koyu kahverengi renkli…

Güçlü bir aromaya sahip olan kırmızı çayın, siyah çaya göre daha faydalı olduğu söylenmekte, hatta söylentiler ile de kalmayıp bilim adamları tarafından kanıtlanmıştır. İçerisinde koyu kırmızı ve koyu kahverengi renkli likör barındıran kırmızı çayın faydalı olmasında ki en önemli etken, farklı üretim tarzıdır. Batı ülkelerinde sıkça tercih edilen kırmızı çay süt, bal ve limon ile karıştırılarak tüketildiğinde daha farklı bir tat vermektedir.

Sağlığa yararları bilim adamları tarafından kanıtlanmış olan kırmızı çay, hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır. Mevsim geçişlerinden kaynaklanan halsizlikte kırmızı çay ile giderilebilir. Bağırsakların çalışmasında da etkilidir. Ayrıca vücuda enerji kazandırır ve metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlar.

Bağışıklık sistemini de harekete geçiren kırmızı çay , ağız ve diş sağlığına içinde faydalıdır. Çinliler bu çayı özellikle zayıflamak için tüketmektedir. Uzun yaşamak için kırmızı çay tüketilmesi önerilir.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Kırmızı çayın faydaları nelerdir?
8 Mart 2012 - 21:32:30 Yorum Yok 141 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder