28 Ağustos 2015 Cuma

Kuzu göbeği mantarı yemeği nasıl yapılır?

Kuzu göbeği mantarının bazı ülkelerde zengin mutfaklarda en pahalı yemek olarak servis yapıldığını söyleyen uzmanlar, yurdumuzda ilkbahar mevsiminde yetişen kuzu göbeği mantarı ilaç sanayinde kullanılmakta ve birçok hastalığa da iyi…

Kuzu göbeği mantarının bazı ülkelerde zengin mutfaklarda en pahalı yemek olarak servis yapıldığını söyleyen uzmanlar, yurdumuzda ilkbahar mevsiminde yetişen kuzu göbeği mantarı ilaç sanayinde kullanılmakta ve birçok hastalığa da iyi gelmektedir.

Kuzu göbeği mantarı bütün dünyada bilinen en değerli mantarlardan biridir. Bir sap üzerinde bal peteğini andıran kahverengi şapkası ile kolayca tanınır.

Ülkemizde 20 ’den fazla türle tanınan Morchella cinsine ait kuzu göbeği mantarı türleri ilkbaharda, kızılçam ormanlarında, orman açıklıklarında, yol ve akarsu kenarlarında, bitki örtüsü yanmış arazilerde yetişmektedir

Kuzu göbeği ya da göbek isimleriyle bilinen bu mantar aynı zamanda toplanarak yurt dışına da ihraç edilmektedir.

Kuzu göbeği mantarı yemeği nasıl yapılır?

Tavada biraz soğan sarartıldıktan sonra kuzu göbekleri eklenir.

Soğanlarla mantarlar bir süre beraberce pişirilir.

Üzerine yumurta ilave edilerek servis edilir.

ÖNEMLİ NOT: Hazırlanan kuzu göbeği mantarı yemeği pişirildigi gün tüketilmelidir.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Kuzu göbeği mantarı yemeği nasıl yapılır?
20 Nisan 2010 - 13:13:50 Yorum Yok 901 okunma 1 beğeni
Etiketler: bağırsak hastalıkları, bal peteği, geleneksel Çin tıbbı, kuzu göbeği mantarı, kuzu göbeği mantarı yararları, kuzugöbeği mantarı, kuzugöbeği mantarı yemeği nasıl yapılır, kuzugöbeği mantarının faydaları, kuzugöbeği mantarının iyi geldiği hastalıklar, kuzugöbeği mantarının yararları, mide hastalıkları, Morchella, şifa kaynağı bitkiler
Yorum yaz Yararlı buldum1

0 yorum:

Yorum Gönder