28 Ağustos 2015 Cuma

Lale Çiçekleri Ve Lale Çiçeklerinin Faydaları

Lale, zambakgillerden olan  bir süs bitkisidir. Yaprakları uzun ve mızraksı, çiçekleri türlü renklerde ve kadeh biçimindedir. Akdeniz bölgesi bitkilerindendir. Genelde kırsal bölgelerde yetişir. Lale yaprakları öksürüğe çok iyi geliyor.  Lale …

Lale, zambakgillerden olan  bir süs bitkisidir. Yaprakları uzun ve mızraksı, çiçekleri türlü renklerde ve kadeh biçimindedir. Akdeniz bölgesi bitkilerindendir. Genelde kırsal bölgelerde yetişir. Lale yaprakları öksürüğe çok iyi geliyor.  Lale  bitkisi güzel bir görüntüye sahip olduğu kadar, güzel faydalarada sahip. Bu yazımızda lalenin faydalarına deyiniyoruz, sizleri bilgilendirmek için…

Lale Çiçeği: Güzel çiçekleri ile süs bitkisi olarak yetiştirilen, soğanlı, çok yıllık otsu bitki türlerinin ortak adıdır.

Lalenin Faydaları: Yaprakları ve sapları kalp hastalıklarında kalp atışını düzenlemek için kullanılır. Ayrıca, kabızlığı gidermekte etkilidir.

Lale Nasıl Kullanılır? Çoğunlukla, süs bitkisi olarak kullanılır. Bunun yanında, yapraklarından ve saplarından çeşitli hastalıklar için istifade edilir. Yaprakları birkaç gün suda bekletilip süzüldükten sonra egzama ve diğer cilt lekelerini gidermek için kullanılabilir. Lale çiçeğinin suyu doğumu kolaylaştırmak için faydalıdır. Çiçekleri fitil yapılıp rahim ve kadın hastalıklarına karşı kullanılır.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Lale Çiçekleri Ve Lale Çiçeklerinin Faydaları
9 Ağustos 2012 - 16:00:47 Yorum Yok 87 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder