26 Ağustos 2015 Çarşamba

Oruç ne zaman sakıncalı olur?

Uzun bir açlıktan sonra ağır yemek, kalbin yükünü artırabilir. Dolayısıyla kalp krizi, yüksek tansiyon, beyin kanaması ve felç gibi hastalıklar artabilir. Mide ülseri vakalarında ülseri azdırabilir. İnsülin iğnesi kullanan, hamile…

Uzun bir açlıktan sonra ağır yemek, kalbin yükünü artırabilir. Dolayısıyla kalp krizi, yüksek tansiyon, beyin kanaması ve felç gibi hastalıklar artabilir.

Mide ülseri vakalarında ülseri azdırabilir. İnsülin iğnesi kullanan, hamile olan, kan şekeri normalin altına düşen ve 65 yaş üzerinde olan, düzenli ilaç kullanmayıp diyetini uygulamayan şeker hastaları oruç tutamaz.

Kan şekeri 140 ’ın altında olan ve insülin iğnesi kullanmayan ikinci tip şeker hastaları oruç tutabilirler. Oruç tutmak kişiyi manevi açıdan rahatlattığı için stresten uzak tutuyor. Bu durumdan en çok asabi şekeri ve tansiyonu olanlar yararlanırlar.

Oruç tutan şeker hastası sahura mutlaka kalkmalı. Ramazan ’da kandaki şeker düzeyi ilk günlerde düşer, ancak ikinci haftadan sonra kan şekeri 40 ile 80 puan arasında yükselir.

İftarda tıka basa yemek yemek, pankreasın yorulmasına ve kan şekerinin artmasına neden olur.

Diyabet ve tansiyon hastaları, ateşli hastalıkları olanlar, sık ilaç alımının gerektiği durumlarda, akıl hastaları, verem ve kanser hastaları oruç tutmamalıdırlar.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Oruç ne zaman sakıncalı olur?
11 Ağustos 2010 - 23:49:44 1 Yorum 213 okunma 0 beğeni
Etiketler: beyin kanaması, diyabet diyeti, felç, felç riski, hamilelikte oruç tutmak, hastalıklar, insülin iğnesi, kalp krizi, kan şekeri düşmesi, kan şekeri düzeyi, kan şekerinin artması, mide ülseri, sahura kalkmak, şeker hastaları oruç tutabilir mi, tıka basa yemek yemek, yüksek tansiyon
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder