Otizm hastalığı genellikle üç yaşından önce başlamakta olan ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren sınırlı ve tekrarlayıcı davranışlar sergilenmesine sebebiyet veren bir hastalıktır. Beyin gelişimini engelleyen…
Otizm hastalığı genellikle üç yaşından önce başlamakta olan ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren sınırlı ve tekrarlayıcı davranışlar sergilenmesine sebebiyet veren bir hastalıktır. Beyin gelişimini engelleyen bu hastalık çeşitli belirtiler göstermektedir. Hastalığın neden meydana geldiği ise aileler tarafından merak edilen bir durumdur. En çok merak edilen şey ise, otizm hastalığının genetik olup olmadığıdır. Peki otizm hastalığı genetik midir? Bu sorunun yanıtına sizler için sayfamızda yer verdik.
Otizm ve genetik
Yapılan bir araştırma neticesinde ortaya çıkan bilgiler, çocukların genlerindeki mutasyon sebebiyle otizm hastası olma riskinin arttığı yöndedir. Yani bir çocuğu otizm olmasının genetikle alakalı olma ihtimali vardır. Hatta bu ihtimal oldukça yüksektir. Genetik faktörler çocukların otizm hastası olmasında güçlü bir şekilde rol oynamaktadır.
Beyindeki sinir hücrelerinin gelişmesine ve büyümesinde yer alan genler, çocukları otizme meyilli hale getirebilmektedir. Otizmin nedeni günümüzde kesin olarak bilinmiyor olsa da, genetikle yakından ilişkisi olduğu aşikar. Ayrıca gebelikte alkol kullanmak, babanın yaşının annenin yaşından çok büyük olması, doğum esnasında yaşanan anormallikler ve çok uzun süre radyasyona maruz kalma gibi pek çok faktör çocukların otizm olmasına sebebiyet verebilir.
Sagliksiteniz.Com
Otizm genetik mi?
0 yorum:
Yorum Gönder