Özellikle kış aylarında tüketimi artan pırasa, hamur çeşitlerinde ve sulu yemek çeşitlerinde sıkça karşımıza çıkmayı başaran besinler arasında yer alıyor. Bol miktarda C, K ve B vitaminleri ile potasyum, kalsiyum,…
Özellikle kış aylarında tüketimi artan pırasa, hamur çeşitlerinde ve sulu yemek çeşitlerinde sıkça karşımıza çıkmayı başaran besinler arasında yer alıyor. Bol miktarda C, K ve B vitaminleri ile potasyum, kalsiyum, silisyum, manganez, kükürt, bakır, iyot ve demir içeren pırasa besin değerleriyle birlikte dikkatleri üzerine çekmeyi başarırken, hastalıklara karşı vücuda kazandırdığı dirençle de kendisinden söz ettirmeyi başarıyor.
– Vücuda kuvvet verir.
– Kan yapar ve kansızlığa iyi gelir.
– Sindirim sistemi için çok yararlıdır vesSindirimi kolaylaştırır.
– Sinirleri kuvvetlendirir ve yumuşatır.
– Böbrekleri, bağırsakları ve mideyi çalıştırır ve güçlendirir.
– Böbrek kumlarını ve taşlarını dökmeye yardımcı olur.
– Astım, romatizma, egzama ve damar sertliğine karşı faydalıdır.
– İdrarın söktürülmesine yardımcı olur.
– Bağırsakları yumuşatır ve kabızlığı giderir.
– Basur şikâyetlerine karşı oldukça faydalıdır.
Kaynak: Sagliksiteniz.Com
Pırasanın faydaları nelerdir?
0 yorum:
Yorum Gönder