28 Ağustos 2015 Cuma

Topuk dikeni bitkisel tedavi

Topuktaki zorlanmalar sonucu ortaya çıkan bir sorun olan topuk dikeni, ayak sağlığını bozmaktadır. Yürümeye engel olan topuk dikeni zamanla ayak tabanında zedelenmelere ve yırtılmalara neden olmaktadır. Ayak tabanındaki zedelenmeden dolayı…

Topuktaki zorlanmalar sonucu ortaya çıkan bir sorun olan topuk dikeni, ayak sağlığını bozmaktadır. Yürümeye engel olan topuk dikeni zamanla ayak tabanında zedelenmelere ve yırtılmalara neden olmaktadır. Ayak tabanındaki zedelenmeden dolayı topukta iltihaplanma ve sertleşme medyana gelir. Bu sertleşme giderek yerini kemikleşmeye bırakır.

Topuk dikeni aynı zamanda ağrılı bir ortopedik sağlık sorunudur. Ağrının nedeni de az önce bahsettiğimiz zedelenmedir. Bu zedelenme sonucunda topukta kireçlenme seyir eder.

Uzun süre ayakta durma, kilo fazlalıkları, ayak tabanı bozuklukları, yürüme ve bazı spor aktiviteleri ayak tabanının oluşmasına sebep olan faktörlerdir. Ayak sağlığını bozan bu sorundan kurtulmak için bitkisel tedavi yöntemlerini deneyebilirsiniz. Topuk dikeni doğal tedavi yöntemleri ile ağrının da şiddetini azaltabilirsiniz. Kozmik Bilim Uzmanı Ahmet Maranki ’nin önermiş olduğu bitkisel tedavi formülü ise şöyle;

Topuk Dikeni Bitkisel Tedavi

1 kova sıcak suyun içine 1 çay bardağı kekik koyun. Bu suyun ılımasını bekleyin. Su ılıdıktan sonra topuk dikeni olan ayağınızı 35-40 dakika buyun içesinde bekletin.

4 tane elmanın kabuğu 1 litre suyun içerisine atılır. 10 dakika boyunca kaynatılır. Yarım saat demlenip süzülür. Günde 2 kez ( yemek aralarında ve yatarken) içilir.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Topuk dikeni bitkisel tedavi
5 Şubat 2012 - 23:59:58 3 Yorum 259 okunma 0 beğeni
Etiketler: topuk dikeni doğal tedavisi
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder