17 Ağustos 2015 Pazartesi

Ürtiker (kurdeşen) tedavisi

Kanser, tiroit bezi rahatsızlıkları, bağışıklık sistemi hastalıkları, arı sokması, süt ve deniz ürünleri, alerjik reaksiyon yaratan ilaçlar, ani ateş yükselmesi, kan nakli ve hepatit B gibi mütenevvi nedenlerin sebep olduğu…

Kanser, tiroit bezi rahatsızlıkları, bağışıklık sistemi hastalıkları, arı sokması, süt ve deniz ürünleri, alerjik reaksiyon yaratan ilaçlar, ani ateş yükselmesi, kan nakli ve hepatit B gibi mütenevvi nedenlerin sebep olduğu ürtiker, hastalığın ilk belirtileri gözlendiği andan itibaren tedavi edilmesi gereken bir cilt hastalığıdır. Bu makalemizde sizlere ürtiker hastalığının tedavisi hakkında sizlere bilgiler aktarıyor, kaşıntı, döküntü ve yanma hissine yol açan ürtikerin tedavisi için ne yapmanız gerektiğine parmak basıyoruz. İşte ürtiker hastalığı tedavisi hakkında merak ettikleriniz.

Alerjik ve alerjik olmayan mekanizmalar sebebiyle ortaya çıkabilen ürtiker hastalığı akut ve kronik olarak iki çeşitte meydana gelmekte, akut türü çabuk gerilerken, kronik ürtiker yılları boyunca sürebilmektedir. Ürtiker tedavisinde ise ürtiker tipine göre bir yol izlenmekte ve tedavide reaksiyonu tetikleyen faktörlerden uzak durulması gerekmektedir. Reaksiyonu tetikleyen durumlardan uzak kalmak mümkün değilse eğer, tedavi için ilaç antihistaminikler seçilir. Daha ciddi vakalarda ise kortikosteroidler veya immünsupresif ilaçlar gerekebilir.

Kurdeşen olarak da bilinen ürtiker hastalığının tedavisi süresince cildinizi sıcaktan korumalı, sıcak duş almamaya dikkat etmeli, güneş ışınlarına fazla maruz kalmamalısınız. Tüketmekte olduğunuz besinlerde ise sodyum benzoat ve tartrazine olmadığından emin olmanız gerekir. Ürtikere neden olan faktörlerin ortadan kaldırılması ve ilaçların düzenli kullanılması ürtiker tedavisinden başarılı sonuç alınmasını sağlar.

Sagliksiteniz.Com

Ürtiker (kurdeşen) tedavisi
26 Mayıs 2013 - 15:00:08 Yorum Yok 83 okunma 0 beğeni
Etiketler: kurdeşen nasıl tedavi edilir, kurdeşen tedavisi, ürtiker tedavisi
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder