28 Ağustos 2015 Cuma

Yaban mersini faydaları

Bir grup araştırmacının yapmış olduğu araştırmalar doğrultusunda, yaban mersini meyvesinin içinde diğer meyvelere oranla daha fazla antioksidan bulunduğu ortaya çıkmış ve yaban mersini meyvesinin ehemmiyeti daha da arttırmıştır. Yaban mersini…

Bir grup araştırmacının yapmış olduğu araştırmalar doğrultusunda, yaban mersini meyvesinin içinde diğer meyvelere oranla daha fazla antioksidan bulunduğu ortaya çıkmış ve yaban mersini meyvesinin ehemmiyeti daha da arttırmıştır. Yaban mersini meyvesi toplumda pek fazla tüketilmeyen meyve gruplarındandır. Ancak uzmanlar, bu meyvenin tüketimine daha fazla ağırlık verilmesi konusunda uyarıyorlar. Çünkü yaban mersini faydaları ile birçok hastalığa şifa oluyor, aynı zamanda hastalıkların görülme olasılığını da minimuma indiriyor.

Birçok faydası bulunan yaban mersini meyvesinin nelere iyi geldiğini, hangi hastalıkları önlediğini ve sağlığı ne derece de etkilediğini öğrenmek için makalemizin devamına da göz atmalısınız. Kan şekeri hastalığından tutunda, kanseri önlemeye kadar birçok yararı bulunuyor.

Yaban mersininin faydaları nelerdir ?

Düzenli yaban mersini tüketmek kan şekerini düzenlemektedir. Bilhassa Tip2 diyabet hastalarının en büyük sorunu olan kan şekeri yükselmesi, yaban mersini ile düzene sokulabilir.

Yaban mersini doğal antibiyotik özelliği taşımaktadır. Kadınların daha çok başına bela olan idrar yolu enfeksiyonlarının giderilmesi için yaban mersini tüketilmelidir. Özellikle enfeksiyona neden olan ve idrar yoluna yapışıp kalan E. Coli olarak bilinen bir bakterinin temizlenmesi için birebirdir.
Görme sorunları yaşıyorsanız da yaban mersini tüketmelisiniz. Yaban mersinin faydaları arasında görme kaybını önlemesi de yer alıyor. Sadece görme kaybını önlemekle kalmıyor makula dejenerasyonu, katarak, miyop, göz kuruluğu hatta enfeksiyonlara karşıda savaşmaktadır.

Yaban mersini meyvesi içeriğinde birçok besin öğelerini taşımaktadır. A,B,C vitaminleri, antosiyaninler, selenyum, magnezyum, fosfor, bakır, çinko yaban mersini meyvesinde bolca bulunur. Sağlık için oldukça gerekli ve faydalı olan bu besinler, beyin hücrelerinin ve sinirleri korumaktadır. Çağın hastalığı Alzheimer ’dan yaban mersini ile korunabilirsiniz.

Yaban mersini tüketen çocuklarında çok zeki olduğu yine araştırmalar sonucu söyleniyor.

Antioksidan bakımından zengin olması ve lifli bir meyve olmasından dolayı kolesterolü düşürücü, kalp hastalıklarına karşı koruyucu ve sindirim sistemini düzenleyici özelliktedir.

Kolon, rahim ve karaciğer kanserinden korunmak için içerisinde C vitamini bolca bulunan yaban mersini meyvesinden bolca tüketmelisiniz.

Anti-depresan özelliği de bulunan yaban mersi, enerji metabolizmasını düzenleyici görevde ve sakinleştiricidir. Renginin koyu olması, içeriğinin zengin olduğu anlamına gelir.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Yaban mersini faydaları
13 Mart 2012 - 10:00:34 Yorum Yok 45 okunma 0 beğeni
Etiketler: Yabanmersini
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder