28 Ağustos 2015 Cuma

Zerdeçalın faydaları nelerdir?

Bilimsel araştırmalar sonucunda faydası kanıtlanmış olan zerdeçal, çağımızın amansız hastalığı olan kansere ve özelliklede cilt, kolon ve göğüs kanserine karşı koruma sağladığı kanıtlanmış, hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde de kistik fibrozis…

Bilimsel araştırmalar sonucunda faydası kanıtlanmış olan zerdeçal, çağımızın amansız hastalığı olan kansere ve özelliklede cilt, kolon ve göğüs kanserine karşı koruma sağladığı kanıtlanmış, hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde de kistik fibrozis hastalığına iyi geldiği ortaya çıkmıştır. Doğu Hindistan ’da yetiştirilen bu bitki bizim ülkemizde ne yazık ki yetiştirilememektedir; ancak buna rağmen sık tüketilen şifalı bitkilerdendir. Baharat olarak kullanıldığı gibi çay olarak ta tüketilmektedir.

Zerdeçalın faydaları nelerdir? Vücutta biriken zehirli maddeleri atar. Hazmı kolaylaştırır. Solunum yolu enfeksiyonlarına iyi gelir. Deri hastalıklarına iyi gelir. Kolesterolü düşürür. Safra kesesi ve safra yollarının fonksiyonel hastalıklarına iyi gelir. Toksin atar. İltihap giderici özelliktedir. Mideyi kuvvetlendirir. Gaz ve idrar söktürücüdür. Sinirleri uyarır. Karaciğere faydalı bir bitkidir. Nekahat devresini kısaltır. Astıma iyi gelir. Soğuk algınlığını giderir. Veremden korur.

Zerdeçalın kullanımı: Meyvelerinden baharat yapılır. Ayrıca suda haşlayarak çayını da hazırlayabilirsiniz. olarak ta tüketilmektedir. Zerdeçalı bal ile karıştırıp yiyebilir veya yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Zerdeçalın faydaları nelerdir?
24 Nisan 2012 - 23:15:21 Yorum Yok 45 okunma 0 beğeni
Etiketler: Zerdeçal faydaları, zerdeçalin faydaları, zerdeçalin yararları
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder