28 Ağustos 2015 Cuma

Ayı sarımsağının faydaları nelerdir?

Doğanın sunduğu şifalı nebatlardan biri olan ayı sarımsağı özellikle tansiyon düşmesi problemi yaşayanların gözde bitkisi olarak bilinmektedir. Sağlığımıza katmış olduğu birçok faydası ile vazgeçilmez olmaya değer. Doğanın bahçesinden sağlıklı bir…

Doğanın sunduğu şifalı nebatlardan biri olan ayı sarımsağı özellikle tansiyon düşmesi problemi yaşayanların gözde bitkisi olarak bilinmektedir. Sağlığımıza katmış olduğu birçok faydası ile vazgeçilmez olmaya değer. Doğanın bahçesinden sağlıklı bir bitkinin faydalarını sizlerle paylaşıyoruz.

Kendine özgü keskin kokusu ile şifalı dağıtan ayı sarımsağının yararları şöyle;

Ayı sarımsağının faydaları Kabızlığı önler. Zihni açar. Uykusuzluk sorununu ortadan kaldırır. Öksürüğü keser, göğsü yumuşatır. Balgama iyi gelir. Böbrekleri ve meshaneyi temizler. Tansiyonu düzenler. Soğuk algınlığına iyi gelir. Mikrop öldürücüdür. Bağırsaklara ve mideye iyi gelir. İştah açıcıdır. İshali keser. Kalp Spazmını engeller. Yara tedavisinde kullanılır.

Ayı sarımsağı kullanımı


Ayı sarımsağının faydalarından yararlanmak için çayını içebilir veya yapraklarını ya da kökünü iyice yıkayarak salatalarda kullanabilirsiniz.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Ayı sarımsağının faydaları nelerdir?
27 Nisan 2012 - 11:00:46 Yorum Yok 58 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder