28 Ağustos 2015 Cuma

Reishi mantarı nedir?

Mütenevvi isimleri bulunan Reishi mantarının faydaları da bir o kadar çeşitli olup sağlık sorunlarının ortadan kaldırılmasına yardımcı olan bitkisel içerikli bir üründür. Asya ülkelerinde binlerce yıldır kullanılan ve oldukça da…

Mütenevvi isimleri bulunan Reishi mantarının faydaları da bir o kadar çeşitli olup sağlık sorunlarının ortadan kaldırılmasına yardımcı olan bitkisel içerikli bir üründür. Asya ülkelerinde binlerce yıldır kullanılan ve oldukça da yararlı olduğu söylenen Reishi mantarı, bizim ülkemizde de kullanılmaya başlanmış ancak faydaları bilimsel çalışmalarla halen araştırılmaktadır. Toz, kapsül ve ilaç şeklinde satılan Reishi mantarı kırmızı mantar olarak ta bilinmekte ve ganoderma lucidum, ling chih , ling zhi gibi çeşitli isimleri bulunmaktadır.

Bizim halkımızın tabiriyle kırmızı reishi mantarı bazı bilim adamları tarafından faydasız olduğu söylense de, genel olarak reishi mantarının bağışıklığı düzenlediğine, kansere karşı koruduğuna ve stresi azalttığına dair bilgiler bulunmaktadır. Koyu kırmızı bazen de kahverengine sahip olan reish mantarının faydaları hakkında zekayı açtığı, mutluluk ve ömrü uzattığı da söylenmektedir. Ayrıca reishi mantarının yararları hakkında şu ana kadar ana kadar yapılan araştırmalar bu bitkinin şekere, ülser hastalığına ve yüksek tansiyona da iyi geldiğini göstermektedir.

Sağlık amaçlı tüketilen reishi mantarının kullanımı herkes için uygun olmayabilir. Dozuna ve kullanım şeklini uzman bir hekimden yardım alarak öğrenmenizi tavsiye ederiz. Bazı bünyelerde burun kanaması, mide bulantısı, boğaz kuruması ve baş dönmesi gibi etkiler yaratabilir. Ayrıca reishi mantarı çay olarak ta tüketilmektedir.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Reishi mantarı nedir?
4 Mayıs 2012 - 20:20:39 Yorum Yok 54 okunma 0 beğeni
Etiketler: Kırmızı Reishi Mantarı, reishi mantarı, reishi mantarı hapı, reishi mantarı ne işe yarar
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder