21 Ağustos 2015 Cuma

Ayak egzaması nasıl geçer?

Hiç beklenmeyen anlarda mütenevvi sebeplerden dolayı ortaya çıkan ayak egzaması nasıl tedavi edilir, ayak egzamasının tedavi yöntemleri ve ayak egzamasına ne iyi gelir sizler için sagliksiteniz.com ’da paylaştık. El ve ayaklarda…

Hiç beklenmeyen anlarda mütenevvi sebeplerden dolayı ortaya çıkan ayak egzaması nasıl tedavi edilir, ayak egzamasının tedavi yöntemleri ve ayak egzamasına ne iyi gelir sizler için sagliksiteniz.com ’da paylaştık.

El ve ayaklarda görülen bir tür cilt hastalığı olan ve cilt hastalıkları arasında da en sık karşılaşılan egzamanın ayakta husule gelen türünün nasıl tedavi edildiğine uzman açıklamaları ile yer verdik. Ayak egzamasının tedavisi için dikkat edilmesi ve uygulanması gereken yöntemleri sizlerle paylaştık. Ayak egzaması nasıl tedavi edilir?

Ekseri sıcak yaz aylarında oluşmaya başlayan ayak egzaması, kış aylarında fark edilmeye başlanır. Başlarda önemsemediğimiz bir sorun olarak gördüğünü ve hatta mevsim değişikliklerinden dolayı ciltte soyulmalar meydana geldiğini düşündüğünüz bu sorunun zamanla geçmediğini ve daha da yayıldığını görünce egzama olduğunu anlarsınız. Pek, ayak egzamasının tedavi yöntemleri nelerdir?

Parmak yanlarında ve ayak tabanında tırnaklarda ve ciltte kabarmalar, iltihaplanmalar, çatlaklar ve soyulmalar ile kendini gösteren egzama, kimilerinde geçici kimilerinde ise ömür boyu kalıcı bir sorun olabiliyor. Ayak egzamasında ortaya çıkan çatlaklar kaşınmaya ve ağrımaya başlar. Mutlaka ayak egzamasında doktor tedavisi uygulanmalıdır. Egzamayı tedavi etmeye yönelik merhemler, ilaçlar kullanılmalıdır.

Stresten uzak durulmalı, psikolojik sorunlar tedavi edilmeli ve cildi tahriş eden her tür şeyden uzak durulmalıdır. Doktorların tavsiye ettiği egzamalı ciltler için uygun olan sabunlar kullanılmalı ve temizlik maddeleri ile temastan kaçınmalıdır. Süt, çikolata, yünlü battaniyeler ve hatta kedi-köpek gibi evcil hayvanlar egzamanın tedavisini olumsuz etkiler.

Sagliksiteniz.Com

Ayak egzaması nasıl geçer?
31 Ekim 2014 - 16:30:09 Yorum Yok 24 okunma 0 beğeni
Etiketler: ayak egzaması nasıl tedavi edilir, ayak egzaması tedavi, ayak egzamasına ne iyi gelir, ayak egzamasının tedavi yöntemleri
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder