21 Ağustos 2015 Cuma

Bebeklerde kistik fibrozis neden olur?

Bebeklerde kistik fibrozis nedenleri, bebeklerde kistik fibrozis hastalığı ve bebeklerde kistik fibrozis sebepleri hakkında sizleri sagliksiteniz.com sayfamızda bilgilendirdik. Kistik fibrozis hastalığı ailesel geçiş gösterdiği için bebeklerin bu hastalık ile doğma…

Bebeklerde kistik fibrozis nedenleri, bebeklerde kistik fibrozis hastalığı ve bebeklerde kistik fibrozis sebepleri hakkında sizleri sagliksiteniz.com sayfamızda bilgilendirdik.

Kistik fibrozis hastalığı ailesel geçiş gösterdiği için bebeklerin bu hastalık ile doğma ihtimalleri vardır. Bebeklerde kistik fibrozis nedenleri genetiktir. Bebeklerde kistik fibrozis hastalığı nedenleri genlerde görülen mutasyondur. Bir gendeki bozukluğun sonucunda husule gelir.

Anne ve babanın her birinden doğacak olan çocuğa söz konusu bozukluğa yol açacak ilgili gen aktarılır. Bozuk gene sahip anne ve babanın her bir çocuğu %25 olasılıkla sağlıklıdır. Yüzde 50 oranında taşıyıcılık söz konusudur.

Kistik fibrozis taşıyıcısı olan bebekte hastalığın belirtileri görülmez, son derece sağlıklı olur ancak o da çocuklarına bu geni aktarabilir ve ağer aktarılırsa çocuk %25 oranında hasa olur ve 2 gen bozukluğu taşır.

Sagliksiteniz.Com

Bebeklerde kistik fibrozis neden olur?
10 Eylül 2014 - 20:50:04 Yorum Yok 2 okunma 0 beğeni
Etiketler: bebeklerde kistik fibrozis, bebeklerde kistik fibrozis hastalığı, bebeklerde kistik fibrozis nedenleri, Kistik fibrozis, kistik fibrozis neden olur
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder