21 Ağustos 2015 Cuma

El ayak ağız sendromu neden olur?

El, ayak ve ağız sendromu, el ayak ağız sendromu nedenleri ve sebepleri hakkında bilgi edinmeniz için el ayak ağız sendromu neden olur başlıklı konumuzda sagliksiteniz.com ziyaretçileri için açıkladık. Sonbahar aylarında…

El, ayak ve ağız sendromu, el ayak ağız sendromu nedenleri ve sebepleri hakkında bilgi edinmeniz için el ayak ağız sendromu neden olur başlıklı konumuzda sagliksiteniz.com ziyaretçileri için açıkladık.

Sonbahar aylarında sık karşılaşılan sorunlardan bir tanesi olan el ayak ağız sendromu özellikle de henüz bağışıklık sistemi tam olarak gelişmemiş olan bebeklerde görülmektedir. El ayak ağız sendromu hastalığı nedenleri hakkında bilgi edinmek için makalemizin devamında göz atmalısınız.

El ayak ve ağız hastalığı nedenleri virüslerdir. Virüslerden kaynaklı meydana gelen el ayak ağız sendromu hastalığına yol açan virüs “coxsackie” isimli bir virüstür. Yetişkinlerde ve okul çağındaki çocuklarda da görülmesi yüksek olan el ayak ve ağız sendromu nedeni olan virüslere karşı önlem almak için hijyene dikkat edilmesi gerekilir.

El, ayak ve ağız hastalığına yol açan virüs vücuttan uzaklaştırılmadığı zaman ilerleyen dönemlerde nadirende olsa beyin iltihabına yol açabilir. O yüzden bebeklerin sağlığı tehlike altındadır. el ayak sendromunun nedenlerine karşı hijyene dikkat ederek korunabilirsiniz.

Sagliksiteniz.Com

El ayak ağız sendromu neden olur?
10 Eylül 2014 - 18:46:51 Yorum Yok 32 okunma 0 beğeni
Etiketler: el ayak ağız hastalığı neden olur, el ayak ağız hastalığı nedenleri, el ayak ağız sendromu, el ayak ağız sendromu nedenleri, el ayak ağız sendromu sebepleri
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder