4 Ağustos 2015 Salı

Behçet hastalığının gözdeki belirtileri nelerdir?

Türk hekimi Hulusi Behçet tarafından ilk defa teşhis edilen, tıp literatüründe de behçet sendromu olarak isimlendirilen behçet hastalığı, daha çok ağzın içinde ve cinsel bölgede belirli aralıklarla nükseden ülserlerle, mafsal,…

Türk hekimi Hulusi Behçet tarafından ilk defa teşhis edilen, tıp literatüründe de behçet sendromu olarak isimlendirilen behçet hastalığı, daha çok ağzın içinde ve cinsel bölgede belirli aralıklarla nükseden ülserlerle, mafsal, göz, damar, cilt ve sinir tutulumuyla seyir eden sebebi ise kesin olarak bilinmeyen ancak bağışıklık sistemiyle alakalı olduğu düşünülen bir hastalıktır. Behçet hastalığı eğer tedavi edilmez ise başta göz olmak üzere pek çok organ bu durumdan kötü etkilenecek ve behçet hastalığının belirtileri daha şiddetli bir hal alacaktır. Behçet hastalığından en çok etkilenen organ olan gözde behçet hastalığının belirtileri ise şu şekilde görülmektedir:

Behçet hastalığı göz bulguları

Behçet hastalığının gözdeki belirtilerinin başında gözde kanlanma ve bulanık görme gelir. Gözde iltihaplanması olması hastaların yarıdan fazlasında husule gelmektedir. Bilhassa da erkeklerde ve yaşı genç olanlarda behçet hastalığından kaynaklı göz belirtileri daha ağır seyrederken kadın ve yaşlılarda ise belirtiler daha hafiftir. Behçet hastalığının gözdeki belirtileri kimi hastalarda o kadar şiddetli ve yoğundur ki, bu durum sonucunda körlük gelişebilir.

Behçet hastalığı önemsenmediğinde, hastalığın tedavisi için uzman bir doktora gidilmediğinde gözdeki belirtilerin yanı sıra felç, kişilik bozukluğu, damarlarda ölümcül anevrizma yırtıkları, damar iltihapları, menenjit ve böbrek iltihabı gidi daha başka ciddi sorunlar husule gelecektir. Bu tür sorunlarla karşılaşmak istemiyorsanız eğer, tedaviden kaçmamalısınız.

Sagliksiteniz.Com

Behçet hastalığının gözdeki belirtileri nelerdir?
7 Ağustos 2013 - 10:00:56 Yorum Yok 94 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder