4 Ağustos 2015 Salı

Gözlerde kararma neden olur?

Ani bir şekilde oluşan göz kararmalarının çoğu geçici bir durumda ibaret olsa da, bazı durumlarda ciddi hastalıkların belirtisi olarak husule geldiği için sürekli oluşan göz karaması nedenleri mutlaka araştırılmalıdır. Eğer…

Ani bir şekilde oluşan göz kararmalarının çoğu geçici bir durumda ibaret olsa da, bazı durumlarda ciddi hastalıkların belirtisi olarak husule geldiği için sürekli oluşan göz karaması nedenleri mutlaka araştırılmalıdır. Eğer göz kararmaları anlık bir durumsa ve daha sonra bir daha nüksetmediyse korkulacak bir durum yoktur, fakat tekrar eden göz kararmaları önemsenmeli, nedenini öğrenmek için bir uzmana başvurulmalıdır.

Gözlerde kararma sebepleri

Bir ya da iki defadan fazla tekrarlamayan göz kararmalarının nedeni genellikle kan şekerinin düşmesi, yorgunluk, uykusuzluk, stres, tansiyon düşüklüğüdür. Bu tür durumlarda göz kararmasını önemsemek gerekmiyor. Ciddiye alınması gereken durumlar tekrarlayıcı göz kararmalarıdır ve sürekli gözlerde kararma şu sorunlardan dolayı meydana gelir.

Göz kararması neden olur?

Göz kararmasının en önemli sebebi beyinde hasar oluşumudur. Beyinden oluşacak her türlü sorunlar göze vurabilir ve beraberinde gözlerde kararma olur. Göz kararmasının beyinle alakası olup olmadığını araştırmak için doktorunuz sizden MR isteyecektir. Beyin MR sonuçlarına göre hastaya uygun bir tedavi uygulanır.

Kan hastalıklarda gözlerde kararmaya yol açar. Vücutta ki kan azlığı sebebiyle gözlerde kararma, bayılma hissi, baş dönmesi gibi sorunlar kombine olarak ortaya çıkabilir. Mide kanamaları, aşır ter kaybı, nabız atışlarında yaşanan değişimler, psikolojik sorunlar, kusma sonrası, ishalden dolayı vücutta su azlığı olması, kullanılan bir takım ağır ilaçlar gözlerde kararma nedenleridir.

Sagliksiteniz.Com

Gözlerde kararma neden olur?
7 Ağustos 2013 - 13:29:16 Yorum Yok 246 okunma 0 beğeni
Etiketler: göz kararması neden olur, göz kararmasının nedenleri, göz kararmasının sebepleri nelerdir
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder