28 Ağustos 2015 Cuma

Bitki satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Bitkinin yetiştirilme aşamasından kullanım aşamasına kadar geçen zaman, bitkinin faydaları konusunda bize bilgi verir. Tıbbı bir bitki satın alırken bu bitkinin tüm özelliklerini bilmekte fayda var. Satın alınan bitkiden maksimum…

Bitkinin yetiştirilme aşamasından kullanım aşamasına kadar geçen zaman, bitkinin faydaları konusunda bize bilgi verir. Tıbbı bir bitki satın alırken bu bitkinin tüm özelliklerini bilmekte fayda var. Satın alınan bitkiden maksimum yarar sağlamak istiyorsak şunlara dikkat etmeliyiz;

Kullanılacak olan bitkinin doğru bitki olup olmadığından emin olmaya, Bitki doğru zamanda hasat edilip edilmediğine, Bitki temiz koşullarda satılıp satılmadığına, Bitkinin raf ömrüne, Bitkinin küflü olup olmamasına ve Bitkinin kurutulma şekline.

Yukarıda sıraladığımız maddeleri öğrenmek için, bitkiyi satın aldığınız yerdeki görevlilere sorabilirsiniz. Güvenilmeyen yerlerden kesinlikle alışveriş yapmayın.

Satın alınan bitkinin raf ömrü 18 ay olmalıdır. Bitki kurutulurken kökleri güneşte, çiçeği gölgeli ve rüzgarlı bir ortamda kurutulmalıdır. Aksi taktirde kullandığınız bitkiden fayda sağlayamazsınız. Çünkü yanlış kurutulma şekli bitkinin etkisini minimuma indirir.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Bitki satın alırken nelere dikkat edilmeli?
27 Şubat 2012 - 23:11:58 Yorum Yok 33 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder