21 Ağustos 2015 Cuma

Çocuğu okula nasıl alıştırabilirim?

Çocuk okula nasıl alıştırılır, okul fobisi nasıl önlenir ve okula gitmek istemeyen çocuğa nasıl davranmalı okul ile yeni tanışan çocukların bu korkusunu yenmek için ailelere sagliksiteniz.com ’da önerilerde bulunduk. İlkokullar için…

Çocuk okula nasıl alıştırılır, okul fobisi nasıl önlenir ve okula gitmek istemeyen çocuğa nasıl davranmalı okul ile yeni tanışan çocukların bu korkusunu yenmek için ailelere sagliksiteniz.com ’da önerilerde bulunduk.

İlkokullar için 8 Eylül Pazartesi günü eğitim-öğretim hayatına başlanıyor ama birçok ebeveyn çocuklarının yaşadığı okul fobisini yenmek için ne yapacaklarını, çocuklarını okula nasıl alıştıracaklarını merak ediyor. Okul fobisi yaşayan çocuklar için uzmanlar ailelere şu önerilerde bulundu:

Okul ile yeni tanışan çocukların zihinsel, bedensel, sosyal ve duygusal açıdan hazır olmaları okuldaki başarılarının artmasında etkili olur. Kesinlikle okul yaşı gelmemiş olan çocuklar erken yaşta okula başlamamalıdır. Ailelerin ilk olarak dikkat etmesi gereken husus budur. Ancak okul yaşı gelmesine rağmen okula gitmekten korkan ve gitmek istemeyen çocuklarınızın bir süre yanında kalmalısınız.

Özellikle de çocuklar okulu anneden ayrılık olarak görür ve bu sebepten korkar. Çocuklarınıza okula gittiği zaman onu çok özleyeceğinizi, birlikte güzel vakit geçirdiğiniz, bütün gün onu bekleyeceğinizi kat ’iyen söylemeyin. Durum böyle olunca çocuk annesinin kendisini beklediğini bildiği için okuldan uzaklaşmak ister ve adapte olamaz.

Çocuklarınızı okula alıştırmak için arkadaş edinmelerini sağlayın. Okulu bir oyun yeri göstermekte yanlıştır. Bu sebeple ölçülü olmak, derslerde dersi dinlemek teneffüslerde oyun oynamak kavramını çocuklarınıza kazandırmalısınız.

Onunla beraber sınıfta çok kalmamalı, ancak siz okula götürüp getirmelisiniz. Okula gitmek istemeyen çocuklara “ bugün okula gideceksin değil mi” sorusunu yöneltmek yerine, ”Okula gitme zamanı geldi. İhtiyacın olduğunda ben de orada olacağım, zamanla alışacaksın” denmelidir. Öğretmen ile mutlaka iletişim halinde olunmalı, onunla beraber çocuğu okula alıştırmaya karşı hareket edilmelidir.

Sagliksiteniz.Com

Çocuğu okula nasıl alıştırabilirim?
5 Eylül 2014 - 18:03:16 Yorum Yok 14 okunma 0 beğeni
Etiketler: çocuğun okula gitmek istememesi, çocuk okula nasıl alıştırılır, okul fobisi nasıl önlenir, okul korkusu nasıl yenilir, okula gitmek istemeyen çocuğa nasıl davranmalı
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder