21 Ağustos 2015 Cuma

Emzirme öncesi masaj

Emzirmeden önce meme masajı nasıl yapılır, emzirme öncesi masajın faydaları ve emzirme öncesi hazırlık hakkında emziren annelerin bilmesi gerekenler sagliksiteniz.com ’da! Emzirme öncesi yapılan masaj süt kanalarında sütün artmasına büyük yardımcı…

Emzirmeden önce meme masajı nasıl yapılır, emzirme öncesi masajın faydaları ve emzirme öncesi hazırlık hakkında emziren annelerin bilmesi gerekenler sagliksiteniz.com ’da!

Emzirme öncesi yapılan masaj süt kanalarında sütün artmasına büyük yardımcı olduğu için, bebeklerini emzirme döneminde olan annelerin mutlaka emzirme öncesi memelerine masaj uygulaması tavsiye edilmektedir. Doğrudan bebeği emzirme öncesinde uygulanacak olan masaj kadar, sütünü pompa ile çekmek zorunda kalan annelere de işlem öncesi meme masajı yapmaları önerilir.

Bebeğin anne sütünden daha iyi faydalanması için meme masajı süt kanallarının dolmasını sağlar. bu sayede bebek emmeye başladığı gibi süt ile karşılaşır. aksi durumda bebeğin süte ulaşması uzun sürer ve bebek bu durumdan huzursuz olur.

Emzirmeden önce meme masajı şöyle yapılır:

Sutyeninizi çıkartın ve avuç içi ile memenizi hem alttan hem de üstten kavrayın. Memenin göğüs kafesine tutunduğu uç noktadan itibaren başlayıp meme başına doğru yavaş yavaş baskı uygulayın. Daha sonra elleriniz aynı konumdayken birkaç defa memeyi hareket ettirin. Parmak uçlarını kullanarak memenizin çeşitli bölgelerini meme tabanından meme başına doğru masaj yaparak tarayın.

Sagliksiteniz.Com

Emzirme öncesi masaj
3 Eylül 2014 - 18:36:51 Yorum Yok 13 okunma 0 beğeni
Etiketler: emzirme masajı, emzirme öncesi hazırlık, emzirme öncesi masajın faydaları, emzirmeden önce meme masajı nasıl yapılır, meme masajı
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder