21 Ağustos 2015 Cuma

Çocuk felci aşısı ne zaman yapılır?

Şu sıralar gündemde olan çocuk felci aşısı ne zaman vurulur,çocuk felci aşısı kaç yaşında yapılır ve çocuk felci aşısı hakkında tüm merak edilenler sagliksiteniz.com ’da açıklandı. Çocuk felci tedavisi olmayan ölümcül…

Şu sıralar gündemde olan çocuk felci aşısı ne zaman vurulur,çocuk felci aşısı kaç yaşında yapılır ve çocuk felci aşısı hakkında tüm merak edilenler sagliksiteniz.com ’da açıklandı.

Çocuk felci tedavisi olmayan ölümcül hastalıklardan bir tanesi olduğu için, çocuk felci aşısı kesinlikle ihmal edilmemelidir. Ağızdan damla şeklinde uygulanan çocuk felci aşısı, bacaktan veya koldan enjeksiyon şeklinde uygulanmaktadır.

Aşılamaya herhangi bir engeli bulunmayan tüm bebeklere çocuk felci aşısı vurulur. -Çocuk felcinde aşılama bir veya iki ay ara ile üç doz 2., 3., 4. veya 2., 4., 6. aylarda ve 16-18 ay arasında dördüncü doz olmak üzere toplam 4 dozdan oluşmaktadır.

Tekrar çocuk felci aşısı ise 4-6 yaş arasında (okul öncesinde ancak üçüncü doz çocuk felci aşısı 4 yaş veya daha geç bir dönemde uygulanacak kadar aşılama şeması gecikmediyse)uygulanır. Çocuk felci aşısının ihmali kalıcı sakatlıklara, felç durumuna ve ölüme yol açar. Şu sıralar çocuk felcinin gelişme riski artmıştır. İstanbul ’da birçok ilçede çocuklara çocuk felci aşısı yapılmaktadır.

Sagliksiteniz.Com

Çocuk felci aşısı ne zaman yapılır?
20 Ekim 2014 - 08:00:06 Yorum Yok 11 okunma 0 beğeni
Etiketler: bebeklere çocuk felci aşısı, çocuk felci aşısı, çocuk felci aşısı hangi aylarda vurulur, çocuk felci aşısı kaç yaşında yapılır, çocuk felci aşısı ne zaman vurulur
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder