28 Ağustos 2015 Cuma

Çörtükotu faydaları nelerdir?

Kimilerinin çürdürotu olarakta bildiği çörtükotu, dallı budaklı, yaprakları oldukça sivri ve görünümü ile ayvayı andıran bu bitkinin mavi renkte çiçekleri bulunur ve sarı renkli tozları olan bu bitki aynı zamanda…

Kimilerinin çürdürotu olarakta bildiği çörtükotu, dallı budaklı, yaprakları oldukça sivri ve görünümü ile ayvayı andıran bu bitkinin mavi renkte çiçekleri bulunur ve sarı renkli tozları olan bu bitki aynı zamanda dikenlidir. Çörtükotu oldukça acı bir tada sahip olduğundan fazla tüketildiğinde bedene zarar verebilme riski olduğundan çörtükotu dikkatli kullanılmalıdır. Çörtükotu doğru ve yeterli miktarda tüketildiği zaman mütenevvi sağlık problemlerini ortadan kaldırmaktadır.

Çörtükotunun sağlığa olan faydalarını sizlerle paylaşıyoruz.

Çörtükotu idrar söktürmeye oldukça yararlı bir bitkidir. İdrar söktürme özelliğinin yanı sıra çörtükotu hazımsızlk ve mide sorunlarına da iyi gelmektedir. Çörtükotu doğru ve düzenli kullanıldığı zaman kulunç ağrılarını da tedavi etmektedir. Ayrıca çörtükotu bir hayli zayıf olan çocukların gelişmesine de faydalıdır.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Çörtükotu faydaları nelerdir?
1 Kasım 2012 - 23:45:52 Yorum Yok 51 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder