28 Ağustos 2015 Cuma

Zencefilin kanser üzerindeki etkisi

Yüzyıllar boyunca birçok hastalığın tedavisinde kullanılan mucizevi bitki zencefil, son yıllarda kanser üzerinizdeki etkisi ile hayatımızdan çıkmıyor. Sayısız faydası bulunan bu bitkinin düzenli olarak tüketilmesi kanseri önüyor. Kış ayları geldiğinde…

Yüzyıllar boyunca birçok hastalığın tedavisinde kullanılan mucizevi bitki zencefil, son yıllarda kanser üzerinizdeki etkisi ile hayatımızdan çıkmıyor. Sayısız faydası bulunan bu bitkinin düzenli olarak tüketilmesi kanseri önüyor.

Kış ayları geldiğinde birçoğumuz zencefili soğuk algınlığı tedavisi için tüketiriz. Grip ve halsizliğe çok iyi gelmesi ile bildiğimiz zencefilin kanser araştırmalarında da faydası olduğu saptandı.

Kanseri Önlüyor

Yapılan araştırmalar sonucunda varılan kanı, yumurtalık ve kolon kanserinin önlediği yöndedir. Yumurtalık kanseri olan bir hastanın düzenli olarak tükettiği zencefil, kanser hücrelerinin küçülmesini ve hatta zamanla yok olmasını sağlıyor. Kolon kanserinde de kanser hücrelerinin büyüyüp gelişmesini önlendiği kulağımıza çalınan bilgiler arasında.

Kanser tedavisinde uygulanan Radyoterapi veya Kemoterapi tedavisinde hastaların mideleri bulanmaktadır. Bu hastalar zencefili yemekle birlikte tükettikleri zaman mide bulantılarının azaldığını hissedeceklerdir.

Zencefilin Faydaları Saymakla Bitmez

Zencefilin kanseri önlemedeki faydalarının yanı sıra baş ağrılarına, mide bulantılarına ve hatta zehirlenmelere bile iyi gelmektedir.

Hem bir ağrı kesici hem de enfeksiyon önleyicidir. Özellikle ileriki yaşlarda meydana gelen eklem ağrılarına birebir faydalı bir bitkidir. Sindirim sorunu yaşıyorsanız zencefili düzenli olarak tüketebilirsiniz. Kısa bir süre sonra sindirim sisteminiz düzene girecektir. Mide bulantısı ve kusmaları önler. Besin zehirlenmelerine çok faydalı bir bitkidir. Kadınların özel gün (regl) ağrılarına çok iyi gelir.
Migren ağrılarına çok faydalıdır. Hafızayı kuvvetlendirir. Kanın temizlenmesini sağlar ve damak tıkanıklıklarını önler. Damar tıkanıklığını önler, kanı temizler.
Sinirleri yatıştırır, sakinleştiricidir. Kolestrola iyi gelir. Kalp ritmini düzene sokar. Solunum sorunu yaşayan astım hastalarına iyi gelir. Gaz gidercidir. Tarçın ve ıhlamur ile karıştırılıp içildiği zaman kan şekerini dengede tutar. Gebelerin, son ay kasılmalarını arttırabileceği için tüketilmemesi önerilir.

Zencefil Nasıl Kullanılmalı?

Zecefilin tazesini kullanmanız çok faydalıdır. Piyasada toz zencefilde bulunmaktadır, ama onun yerine marketlerde de bulabileceğiniz taze zencefilleri tercih edin. Yumru şeklindeki zencefili ince ince keserek kabuklarını soyun. Bitki çaylarına ilave etmek için rendeleyin. Eğer yemeklerinize eklemek istiyorsanız dilim olarak kullanabilirsiniz. Kek ve kurabiye içinde de kullanabilirsiniz, farklı bir aroma katacaktır.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Zencefilin kanser üzerindeki etkisi
3 Ocak 2012 - 12:32:10 Yorum Yok 52 okunma 0 beğeni
Etiketler: zencefil faydaları, zencefil faydası, zencefil yararları, zencefilin yararları nelerdir
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder