21 Ağustos 2015 Cuma

Deri iltihabı tedavisi

Deri hastalıklarından birisi olan deri iltihabının tedavisi, deri iltihabı tedavi yöntemleri ve deri iltihabı nasıl geçer gibi soruların yanıtları sagliksiteniz.com ’da! Vücudumuzu örten derimizin dış faktörlerden etkilenmesi sonucu deri iltihabı gibi…

Deri hastalıklarından birisi olan deri iltihabının tedavisi, deri iltihabı tedavi yöntemleri ve deri iltihabı nasıl geçer gibi soruların yanıtları sagliksiteniz.com ’da!

Vücudumuzu örten derimizin dış faktörlerden etkilenmesi sonucu deri iltihabı gibi birçok cilt hastalığı husule gelmektedir. Cildimizin hem sağlığını etkilemekte olan bu hastalıkların verdiği sorunlar hem de estetik açıdan cilt güzelliğinin bozulması can sıkıcı bir durumdur. Deri iltihabının tedavisi de kısa süre için yapılmalıdır, aksi durumda daha başka ciddi sorunların meydana gelme riski bulunmaktadır.

Deriye değen pek çok etken deri iltihabına sebep olabilir. Bunların başında ise deterjanlar, asitler, alkaliler, yağlar, sabunlar, antiseptikler, cila macunları, çamaşır sodası, terebentin vb.) ve allerjik sebepler (çiçekler, penisilin ile diğer antibiyotik ve kemoterapötikler, bazı kumaş maddeleri, nikel, kozmetikler, boyalar vb.) geliyor.

Deride yanma sulanma, kabuklanma, kaşıntı, kabarıklık gibi belirtiler de deri iltihabını işaret etmektedir. Deri iltihabı tedavisi süresince deriyi tahriş eden her tür etkenden uzak durulmalıdır. tahriş edici maddeyi tesbit edip deriyle temasını önlemekten deri iltihabının tedavi yollarından biridir. Ayrıca deri iltihabının geçmesi için cerahatlenmelerden koruyucu olarak antibiyotikler de kullanılmalıdır. Antihistaminik ya da enfeksiyonu gidermek için bir antibiyotikler kullanılabilir.

T

Sagliksiteniz.Com

Deri iltihabı tedavisi
11 Ekim 2014 - 13:45:59 Yorum Yok 35 okunma 0 beğeni
Etiketler: deri iltihabı, deri iltihabı nasıl geçer, deri iltihabı tedavi yöntemleri, deri iltihabının tedavisi
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder