4 Ağustos 2015 Salı

Dinlendirici gözlük faydalı mı?

Dinlendirici gözlük faydalı mıdır dinlendirici gözlüğün faydası var mı dinlendirici gözlük işe yarar mı dinlendirici gözlük işe yarıyor mu dinlendirici gözlüğün faydaları sagliksiteniz.com ’da! Gözlerinde küçük görme sorunları olanlar için tavsiye…

Dinlendirici gözlük faydalı mıdır dinlendirici gözlüğün faydası var mı dinlendirici gözlük işe yarar mı dinlendirici gözlük işe yarıyor mu dinlendirici gözlüğün faydaları sagliksiteniz.com ’da!

Gözlerinde küçük görme sorunları olanlar için tavsiye edilen dinlendirici gözlüklerin yanlış anlaşıldığını belirten uzman doktorlar, açıkçası dinlendirici gözlük diye bir şeyin olmadığını ifade ettiler. 0,25 veya 0,50 gibi numaralarda göz bozukluğu olan ve ara sıra hastanın kullanması için verilen dinlendirici gözlükler “okurken, çalışırken takın” şeklinde önerilir, lakin uzmanlara göre bu doğru değildir.

Gözlük sadece gözü bozuk olan hastaların kullanması tavsiye edilen bir araçtır diye uzmanlar, göz yorgunluğu ve baş ağrısı gibi şikayetler yaşayanların gözlük kullandığı zaman şikayetlerini geçtiğini söylemekte. Kısacası gözlük hem görme gücünü arttırır hem de gözün yorulmasını kısmen önlemiş olur.

Gözü bozuk olmayanlar ise dinlendirici olarak söylenen gözlükleri kullanması tavsiye ediliyor. Parlak ve yansımalı ortamlarda rahatsız duyuluyorsa, bunu önlemek için antiröfle kaplamalı veya polaroid numarasız gözlükler kullanılmalıdır. Dinlendirici diye satılan gözlüklerin göz sağlığınıza hiçbir faydası bulunmaz.

Sagliksiteniz.Com

Dinlendirici gözlük faydalı mı?
27 Temmuz 2014 - 20:10:37 Yorum Yok 157 okunma 0 beğeni
Etiketler: dinlendirici gözlüğün faydaları, dinlendirici gözlüğün faydası var mı, dinlendirici gözlük faydalı mıdır, dinlendirici gözlük işe yarar mı, dinlendirici gözlük işe yarıyor mu
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder