28 Ağustos 2015 Cuma

Ekinezyanın faydaları nelerdir?

Ekinezyanın birçok türü bulunur ve her birininde farklı farklı yararları vardır. Tüm dünyanın tükettiği önemli bitkilerden biridir. Özellikle kış mevsiminde bolca tüketilmelidir. Amerika ve Almanya ’da bu bitkinin kış aylarında özellikle…

Ekinezyanın birçok türü bulunur ve her birininde farklı farklı yararları vardır. Tüm dünyanın tükettiği önemli bitkilerden biridir. Özellikle kış mevsiminde bolca tüketilmelidir. Amerika ve Almanya ’da bu bitkinin kış aylarında özellikle çayı çok fazla tüketilmektedir. Pek çok ülkenin şahit olduğu bin bir türlü faydaları vardır.

Ekinezyanın Faydaları

Ekinezya bitkisinin faydaları saymakla bitmez. Bu yüzden en önemli yararlarından sizlere bahsetmek istiyorum.

Ekinezya, özellikle bağışıklık sorunu yaşayan kişilerin çok fazla tüketmesi gereken bitkilerdendir. Çünkü ekinezya bağışıklığı destekleyen T hücrelerinin düşüklüğünü giderir. Ekinezya aynı zamanda kötü virüslerin genetik yapısını bozar ve vücutta çoğalmasını önler.

Cilt hastalıklarına iyi gelen bir bitkidir. Sedef, yanık, kesik, egzama ve çıban gibi cilt sorunlarıyla savaşır ve onları yok eder.

Karaciğer hastalıklarına çok iyi gelir.
Mide hassasiyetini giderir.
Alerjilere karşı korur.

Ekinezyayı doktorunuza danışarak kapsül halinde tüketebilirsiniz. Yada kuru ekinezya bitkisinin sıcak suda çayını demleyebilirsiniz. Bir çay kaşığı kuru bitkiyi kaynamış suda yarım saat demleyin ve sıcak olarak için.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Ekinezyanın faydaları nelerdir?
21 Ocak 2012 - 16:00:26 Yorum Yok 59 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder