28 Ağustos 2015 Cuma

Kuşburnu kalp hastalığına iyi geliyor

Kuşburnunun kalp hastalarına çok iyi geldiği saptandı. Her gün düzenli olarak kuşburnu tüketmek kalp hastalığı riskini minimuma indiriyor. Çünkü kuşburnu, kolesterol seviyesini düşürüp kan basıncını azaltıyor. İsveç Lund Üniversitesi bilim…

Kuşburnunun kalp hastalarına çok iyi geldiği saptandı. Her gün düzenli olarak kuşburnu tüketmek kalp hastalığı riskini minimuma indiriyor. Çünkü kuşburnu, kolesterol seviyesini düşürüp kan basıncını azaltıyor.

İsveç Lund Üniversitesi bilim adamları yapmış olduğu araştırma ile kuşburnunun kalp sağlığı üzerindeki etkilerini ortaya çıkardılar. Günlük kuşburnu özü tüketen hastaların kolesterol ve kan basıncında düşüşler görülüyor. Özellikle obez olan hastaların her gün kuş burnu özü tüketmeleri onlar için çok faydalı.

Obez kadın ve erkeklere düzenli olarak 6 hafta boyunca kuşburnu tozu ile hazırlanan bir içecek verildi. İçinde 40 gram kuşburnu tozu bulunan bu içeceğin obez olan bu hastalar tarafından her gün tüketilmesi sağlandı. 6 hafta sonunda hastaların kolesterol seviyeleri %5 oranında düşerken, kan basıncı ortalaması da 3.4 idi.

Kolesterol ve kan basıncının düşmesi kalp krizi riskini de %17 azaltıyor.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Kuşburnu kalp hastalığına iyi geliyor
19 Ocak 2012 - 18:00:24 Yorum Yok 88 okunma 0 beğeni
Etiketler: kuşburnunun faydaları, kuşburnunun yararları
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder