21 Ağustos 2015 Cuma

Erken doğum yapan annenin sütü ne zaman gelir?

Erken doğumda anne sütü ne zaman gelmeye başlar, anne sütü ne zaman gelir ve prematüre doğumda anne sütü ne zaman gelir sagliksiteniz.com ’da bu soruların yanıtlarına yer verdik. Anne sütü her…

Erken doğumda anne sütü ne zaman gelmeye başlar, anne sütü ne zaman gelir ve prematüre doğumda anne sütü ne zaman gelir sagliksiteniz.com ’da bu soruların yanıtlarına yer verdik.

Anne sütü her bebek için çok önemli ve büyük faydaları bulunan bir besindir. Ancak erken doğum yapan annelerin dünyaya getirdiği prematüre bebekler için, anne sütü çok daha büyük öneme sahiptir. Çünkü anne karnında tam gelişimlerini sağlayamadıkları için bu bebeklerin anne sütünden alacakları çok şey vardır. Anne sütü henüz tam olarak organları gelişmemiş olan erken doğan bebeklerin sindirimi açısından da çok yararlıdır.

Erken doğum ile dünaya gelen prematüre bebekler eğer annelerini emme sorunu yaşıyorlarsa, mutlaka anne sütünü sağarak bebeğine ulaştırmalıdır. Bazı anneler ise erken doğumdan dolayı süt verme sorunu yaşayabiliyor. Henüz sütü gelmemiş olan annelerin en çok merak ettiği husus,erken doğum yapınca anne sütünün ne zaman geleceğidir. Anne sütü gebelik döneminde gelmeye başar ve doğum ile de iyice artar. Vücudunuz doğum yaptığının farkındadır ve süt salgılamaya başlamaktadır.

Gebeliğin 16 haftasından itibaren memeler süt üretimine başlarlar. Ancak herkes için gebelikte süt gelecek diye bir kural yoktur. Bazılarından gelmeyebilir ve bu durum sıkıntı yaratmamalıdır. Doğumdan sonra özellikle de erken doğumdan sonra süt gelmemişse mutlaka bir uzmandan yardım alınmalı,anne sütünü arttırma yollarına başvurulmalıdır.

Sagliksiteniz.Com

Erken doğum yapan annenin sütü ne zaman gelir?
6 Kasım 2014 - 14:27:46 Yorum Yok 29 okunma 0 beğeni
Etiketler: anne sütü ne zaman gelir, erken doğum ve anne sütü, erken doğumda anne sütü ne zaman gelmeye başlar, prematüre doğumda anne sütü ne zaman gelir
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder