4 Ağustos 2015 Salı

Gıda güvenliği için önemli ipuçları

Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Ertek, ramazanda güvenli gıda tüketimi için çeşitli uyarılarda bulundu. Alışverişlerde dikkat edilmesi gereken noktalara değinen Ertek, tüketicilere şu ipuçlarını verdi: “Donmuş gıdalar…

Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Ertek, ramazanda güvenli gıda tüketimi için çeşitli uyarılarda bulundu. Alışverişlerde dikkat edilmesi gereken noktalara değinen Ertek, tüketicilere şu ipuçlarını verdi: “Donmuş gıdalar alışverişin sonunda alınmalı, çözülmemiş olmalarına dikkat edilmeli.

Gıdaların ambalajları bozulup yırtılmamış olmalı. Çabuk bozulabilen et, tavuk, balık gibi gıdaların çiğ gıdalarla teması önlenmeli. Bunların sıcak havalarda en fazla bir, normal zamanda ise en fazla iki saat içinde buzdolabına yerleştirilmesi gerekir. Kaynağı bilinmeyen, denetimsiz sokak sütü ve çiğ sütten yapılmış, olgunlaştırılmamış peynir satın alınmamalı, pastörize veya sterilize süt tercih edilmeli. Paslanmış ve çentikli konserveler de asla satın alınmamalı.”

Sagliksiteniz.Com

Gıda güvenliği için önemli ipuçları
18 Eylül 2008 - 16:38:24 Yorum Yok 279 okunma 0 beğeni
Etiketler: gıda güvenliği, pastörize süt
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder