4 Ağustos 2015 Salı

Gıdalardaki ‘E’ kodlarına dikkat edin

Sigaranın ardından dünya çapında ‘E ’ kodunu taşıyan yapay tatlandırıcı, renklendirici ve koruyucu maddelere karşı savaş başlıyor. Southampton Üniversitesi tarafından hazırlanan raporda, özellikle çocuklara yönelik şeker, pasta ve gazlı içecek gibi…

Sigaranın ardından dünya çapında ‘E ’ kodunu taşıyan yapay tatlandırıcı, renklendirici ve koruyucu maddelere karşı savaş başlıyor. Southampton Üniversitesi tarafından hazırlanan raporda, özellikle çocuklara yönelik şeker, pasta ve gazlı içecek gibi ürünlerde bol bol kullanılan ‘E ’ kodlu katkı maddelerinin derhal yasaklanması gerektiği belirtildi.

Uzmanlar, ailelerin sigara için açılan tazminat davalarının benzerlerini bu katkı maddelerini kullanan gıda firmalarına açabileceği uyarısı yaptı.

Hangi gıdada ne tehlike var?

– E102 (Bisküvi, tatlılar): Hiperaktivite, astım.

– E124 (İçecekler, bisküvi, tatlılar): Alerji, tahammülsüzlük.

– E110 (dondurma, içecekler, tatlılar): Mide sorunları, alerji.

– E122 (jel tatlılar, hazır yemekler, bisküvi): Alerji, tahammülsüzlük.

– E104 (Tatlılar): Hiperaktivite, astım.

– E129 (Gazlı içecekler, kokteyl sosis): Aşırı duyarlılık.

– E211 (Gazlı içecekler, fırında hazırlanan gıdalar, lolipop): Hiperaktivite, astım.

Sagliksiteniz.Com

Gıdalardaki ‘E ’ kodlarına dikkat edin
18 Eylül 2008 - 00:36:43 Yorum Yok 480 okunma 0 beğeni
Etiketler: alerji, astım, E kodu, hiperaktivite
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder