
Sigaranın ardından dünya çapında ‘E ’ kodunu taşıyan yapay tatlandırıcı, renklendirici ve koruyucu maddelere karşı savaş başlıyor. Southampton Üniversitesi tarafından hazırlanan raporda, özellikle çocuklara yönelik şeker, pasta ve gazlı içecek gibi…
Sigaranın ardından dünya çapında ‘E ’ kodunu taşıyan yapay tatlandırıcı, renklendirici ve koruyucu maddelere karşı savaş başlıyor. Southampton Üniversitesi tarafından hazırlanan raporda, özellikle çocuklara yönelik şeker, pasta ve gazlı içecek gibi ürünlerde bol bol kullanılan ‘E ’ kodlu katkı maddelerinin derhal yasaklanması gerektiği belirtildi.
Uzmanlar, ailelerin sigara için açılan tazminat davalarının benzerlerini bu katkı maddelerini kullanan gıda firmalarına açabileceği uyarısı yaptı.
Hangi gıdada ne tehlike var?
– E102 (Bisküvi, tatlılar): Hiperaktivite, astım.
– E124 (İçecekler, bisküvi, tatlılar): Alerji, tahammülsüzlük.
– E110 (dondurma, içecekler, tatlılar): Mide sorunları, alerji.
– E122 (jel tatlılar, hazır yemekler, bisküvi): Alerji, tahammülsüzlük.
– E104 (Tatlılar): Hiperaktivite, astım.
– E129 (Gazlı içecekler, kokteyl sosis): Aşırı duyarlılık.
– E211 (Gazlı içecekler, fırında hazırlanan gıdalar, lolipop): Hiperaktivite, astım.
Sagliksiteniz.Com
Gıdalardaki ‘E ’ kodlarına dikkat edin
0 yorum:
Yorum Gönder