21 Ağustos 2015 Cuma

Güzelliği Giden Yolda Balın Cilde Faydaları

Güzelliğin en büyük unsuru kusursuz bir cilde sahip olmak şüphesiz. Peki siz balın mucizelerinden ve balın cilde olan faydalarından haberdar mısınız? Mucizevi balın faydaları saymakla bitmiyor. Balın zararları ise sadece…

Güzelliğin en büyük unsuru kusursuz bir cilde sahip olmak şüphesiz. Peki siz balın mucizelerinden ve balın cilde olan faydalarından haberdar mısınız? Mucizevi balın faydaları saymakla bitmiyor. Balın zararları ise sadece yüksek kalorili olması ile sınırlı. Bu durumda gereğinden fazla tüketmediğiniz sürece bal oldukça sağlıklı ve besleyici. Üstelik bal sevmeyenler için ise bir çok alternatif sunum yolu var. Ballı süt, muzlu bal, yada yaptığınız hamur işlerinin içerisine dahi ilave ederek keyifle tüketebilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken bir konu var. Alerjik bir bünyeniz var ise besin değerleri çok yüksek olan bal alerjik reaksiyonlar gösterebilir. O yüzden alerjisi olanların yada 6 ayın altında bebeklerin doktor gözetiminde tüketmesi önerilmektedir.

Balın yaşamımızdaki faydaları saymakla bitmeyecek cinsten. Özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan bal içeriğindeki protein , vitamin ve kalorileri ile çocukların gelişimi için destekleyicidir. Kış aylarında koruyucu özelliği ile dikkat çeken ve bir çok hastalık için birebir olan bal ve bal ile hazırlanan bir çok karışımın yanı sıra cilt için de besleyici özellikler barındırmaktadır. Cildi güzelleştiren , sıkılaştıran ve besleyen bal tüketilebileceği gibi  maske haline getirilerek de kullanılabilir.

Elleriniz için , yüzünüz için ve tüm cildiniz için sadece süt ile karıştırarak bile uygulamanız gözle görünür büyük bir değişim yaratacaktır. Bir çok ünlü markanın sağlayamayacağı sağlıklı görünümü bal mucizesi ile yakalamanız mümkün. Bunun için size bazı karışım önerilerimizde olacak. Kendiniz için en uygunu evinizde bulunan besinlerin  karışımları ile uygulayınız..

Yoğurtlu yüz maskeleri ünlüdür. Ama içinde mutlaka bal olması  kaydıyla. 1 fincan süt ile çok az yoğurdu karıştırarak işleme başlayabilirsiniz. Ardından başka bir kapta  yumurta akını iyice karıştırın. Bunu da süt-yoğurt kabına ekleyin. Kuru ciltler karışıma  1 çay kaşığı bal ilave etmeli. Yağlı cilt ise balla birlikte bir kaç damla da  limon suyu eklemeli.  İşte size şahane bir maske. Yüzünüze sürün 20 dakika bekletin ve yıkayın.

Ballı sütü de kesinlike önemsemek gerekir. Önceki yazımızda sütü boyun için önermiştik. Şunu untmayın, süt her zaman yüz için de beden için de önemli bir maddedir. İçindeki şeker ve mineraller çok idealdir. Haftada bir bal ve sütü karıştırıp yüze mask halinde yedirdikten sonra yıkarsanız çok faydasını görürsünüz.

Bal ile iyi bir  temizleyicisi de yapılır. 1 yemek kaşığı bal yeterli bunun için.  1 avuç bademi iyice aktarda çektirin. Toz haline gelsin.  Bu toza yarım çay kaşığı limon suyu katın. Karışımı yüzünüze sürün. 15 dakika sonra ilik su ile yüzünüzü yıkayın. Temiz bir cilt hazırdır! .

Sagliksiteniz.Com

Güzelliği Giden Yolda Balın Cilde Faydaları
19 Kasım 2014 - 15:04:35 Yorum Yok 14 okunma 0 beğeni
Etiketler: balın cilde faydaları, balın faydaları, balın zararları
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder