21 Ağustos 2015 Cuma

Soğuk havanın cilde zararları

Kış mevsiminde derimiz soğuk havadan kötü etkilendiği için soğuk havanın cilde verdiği zararlar nelerdir, soğukların cilde zararları ve soğuk havanın cilde etkisi sagliksiteniz.com ekibi tarafından araştırılıp, açıklandı. Cildimizi olumsuz etkileyen…

Kış mevsiminde derimiz soğuk havadan kötü etkilendiği için soğuk havanın cilde verdiği zararlar nelerdir, soğukların cilde zararları ve soğuk havanın cilde etkisi sagliksiteniz.com ekibi tarafından araştırılıp, açıklandı.

Cildimizi olumsuz etkileyen pek çok faktörlerden bir tanesi de soğuk havadır. Kış ayları geldiği zaman hava sıcaklığının düşmesinden cildimiz kötü etkileniyor. Hele bir de soğuk havaya rüzgar eklenmişse, cildimiz için çok vahim tehlikeler söz konusu demektir. İşte cilt sağlığı uzmanları tarafından soğuk havanın cilde verdiği zararlar hakkında ki açıklamalar.

Soğuk havanın cilde en büyük etkisi, kuruluktur. Cilt kuruluğu hem ciltte çatlakların oluşmasına yol açıyor, estetik açıdan kötü bir görünüm ortaya çıkartıyor hem de erken yaşlanmaya sebep oluyor.Bu tür problemlerin etkisi altında kalmamak için ise, bol sıvı tüketimine dikkat edilmelidir.

Vücudumuzun dış etkenlerden korunmasını sağlıyor deri, ısı kaybı düştüğü zaman görevini yerine getirmekte zorlanıyor, zarar görüyor. Soğuk havada deride bulunan kan damarları büzüşüyor el, ayak, burun ucu ve kulak gibi organlarda bu durum daha belirgin olarak görülüyor.

Soğuk havada bu organlarda meydana gelen kızarıklığın sebebi de, titreme ile iç ısının arttırılmasıdır. Kızarıklık ve pul pul dökülmeler gibi sorunlarda soğuk havanın cilde zararları arasındadır. Soğuk hava aynı zamanda deri üzerinde yanıklar ve yangılı kızarık plaklar oluşturur. Bu durumda karıncalanma ve ağrı hissine yol açar.

Sagliksiteniz.Com

Soğuk havanın cilde zararları
20 Kasım 2014 - 12:00:32 Yorum Yok 15 okunma 0 beğeni
Etiketler: soğuk havanın cilde etkisi, soğuk havanın cilde verdiği zararlar nelerdir, soğukların cilde zararları
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder