21 Ağustos 2015 Cuma

Islak mendilin cilde zararları

Temizlik amaçlı kullandığımız ıslak mendillerin zararları nelerdir, ıslak mendilin cilde zararı ve ıslak mendil cilde zarar verir mi sagliksiteniz.com ’da sizlerle paylaştık. Sürekli olarak kullanmış olduğumuz ıslak mendiller cildimize zarar veriyor….

Temizlik amaçlı kullandığımız ıslak mendillerin zararları nelerdir, ıslak mendilin cilde zararı ve ıslak mendil cilde zarar verir mi sagliksiteniz.com ’da sizlerle paylaştık.

Sürekli olarak kullanmış olduğumuz ıslak mendiller cildimize zarar veriyor. Islak mendil sıkıldığı zaman çıkan sıvı tamamen kimyasal içeriklidir. Bu kimyasal içerikli sıvının deri ile teması sonrasında mutlaka ellerin bol su ile durulanması gerekir. Çünkü derimizde biriken kimyasallar elimizden yiyeceklere, oradan da ağzımıza ve vücut içerinse girerler. Zaman içinde ciddi sağlık sorunları kendini göstermeye başlar. Bu sağlık sorunlarının yanı sıra, cildimize de ıslak mendilin zararları bulunmaktadır.

Islak mendilin cilde zararları başında tahriş ortaya çıkarması geliyor. Özellikle de bebeklerin alt temizliğinde kullanılan ıslak mendiller pişiklere yol açıyor. Sağlık açısında zararlı olan ıslak mendilleri cildimiz ile çok buluşturmamak, buluşturduğumuz zaman da bol su ile yıkamak lazım.

Pişik ve tahriş durumunda ıslak mendil kullanılmaya devam ederse, vücutta çatlaklar husule gelir. Bu çatlaklardan ise söz konusu kimyasal maddeler kan dolaşımına karışır. Bu sorunlar öldürmez ama cilt üzerinde hasarlar bırakır.

Sagliksiteniz.Com

Islak mendilin cilde zararları
17 Kasım 2014 - 12:49:06 Yorum Yok 23 okunma 0 beğeni
Etiketler: ıslak mendil cilde zarar verir mi, ıslak mendilin cilde zararı, ıslak mendillerin zararları nelerdir
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder