21 Ağustos 2015 Cuma

Manikür ve pedikür yaptırmanın zararları

El ve ayak bakımında önemli olan manikürün zararları nelerdir, pedikürün zararları nelerdir ve manikür-pedikür hangi sorunlara yol açar sagliksiteniz.com ’dan öğrenebilirsiniz. El ve ayak estetiği öz güveni arttırsa da, sağlıksız koşullarda…

El ve ayak bakımında önemli olan manikürün zararları nelerdir, pedikürün zararları nelerdir ve manikür-pedikür hangi sorunlara yol açar sagliksiteniz.com ’dan öğrenebilirsiniz.

El ve ayak estetiği öz güveni arttırsa da, sağlıksız koşullarda ve yanlış şekilde uygulanan manikür ve pedikür, el ve ayak sağlığını ciddi manada etkileyebiliyor. Doğru bilinen yanlışların fazlalığı sebebiyle manikür ve pedikür ne gibi sorunlara yol açıyor, uzmanlarımızın açıklamalarından öğrenelim.

Manikür ve pedikür uygulaması için kullanılan aletlerin kişiye özel olmaması bakteriyal, viral enfeksiyonlar ve mantar hastalıklarını husule getiriyor. El ve ayak bakımı için kullanılan ortak aletler Hepatit B hastalığına bile sebep olmakta. Kan yoluyla kişiden kişiye bulaşabilen Hepatit B virüsü, manikür ve pedikür esnasında kesik ve sıyrıklardan vücuda girebilir.

İyi derecede sterilize edilmemiş aletler, bulaşıcı hastalık riski taşır. Bu sebeple hijyene önem verilmeli ve muhakkak aletler kişiye özel olmalıdır. Eğer evde kendi başınıza manikür ve pedikür uygulayamıyorsanız, güzellik merkezine giderken sadece sizin kullandığınız aletleri yanınızda götürmeli ve onlarla manikür-pedikür yaptırmalısınız. Ufak tefek yaralanmalar olursa 1- 2 gün antibiyotikli bir pom sürerek hastalıklara karşı önlem alabilirsiniz.

Sagliksiteniz.Com

Manikür ve pedikür yaptırmanın zararları
16 Kasım 2014 - 20:30:12 Yorum Yok 74 okunma 0 beğeni
Etiketler: manikür, manikür-pedikür hangi sorunlara yol açar, manikürün zararları nelerdir, pedikür, pedikürün zararları nelerdir
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder