28 Ağustos 2015 Cuma

Itır Çiçeği Bikisi Ve Mucizevi Faydaları

Itır Çiçeği bitkisi, kumlu topraklarda yetişen vede yaprakları güzel kokulu olan, beyaz ve pembe renkli çiçekler açan bir süs bitkisidir. Çobaniğnesi adıyla da bilinmektedir. Uçucu yağ, şeker ve tanen içerir….

Itır Çiçeği bitkisi, kumlu topraklarda yetişen vede yaprakları güzel kokulu olan, beyaz ve pembe renkli çiçekler açan bir süs bitkisidir. Çobaniğnesi adıyla da bilinmektedir. Uçucu yağ, şeker ve tanen içerir. Itır çiçeği bitkisinin faydalarıda şöyledir

Itırın Faydaları ve Tıbbi Etkileri: İshali keser. Kanı temizler. Sakinleştiricidir. Boğaz ağrılarını dindirir. Mide ve bağırsak gazlarını söktürür. Nıkriste faydalıdır. Ciltteki yanıkları, egzama ve akne şikayetlerini giderir ve cildi güzelleştirir. Bağırsak parazitlerini düşürmeye yardımcı olur.

Itır Nasıl Kullanılır? İshal ve kanama şikayetlerinde haşlanarak çay gibi içilir. Gargarası boğaz ağrılarına iyi gelir. Cilde olan faydası nedeniyle losyon yapımında da kullanılır. Ayrıca, güzel kokusu ve görünüşünden dolayı süs bitkisi olarak kullanımı oldukça yaygındır.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Itır Çiçeği Bikisi Ve Mucizevi Faydaları
29 Ağustos 2012 - 14:00:03 Yorum Yok 233 okunma 0 beğeni
Etiketler: Şifalı Bitkiler
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder