17 Ağustos 2015 Pazartesi

Kalp kapakçığı neden çürür?

Kalbin sağ ve solunda kulakçıklar ve karıncıklar olarak tabir ettiğimiz dört boşluk bulunmakta ve bunların aralarında, karıncıklardan akciğere ve tüm vücuda gitmekte olan ana damarların başında kapaklar bulunuyor. Tüm bunlar…

Kalbin sağ ve solunda kulakçıklar ve karıncıklar olarak tabir ettiğimiz dört boşluk bulunmakta ve bunların aralarında, karıncıklardan akciğere ve tüm vücuda gitmekte olan ana damarların başında kapaklar bulunuyor. Tüm bunlar ise kap dolaşımının doğru yönde olmasını sağlamakla görevlidirler. Ancak zamanla eskime, kireçlenme, mikrop kapma, tam kalp romatizmasının varlığı gibi sebepler kapakların tam kapanamaz hale gelmesine ve görevlerini yerine getirememesine sebep olmaktadır. İşte bu durumda kalp kapakçık hastalıkları görülmeye başlar.

Kalp kapakçığı çürüme nedenleri

Kalp hastalıkları arasında en çok rastlanan kalp kapak hastalıklarıdır. Kalp kapak hastalıklarından birisi de kalp kapağının çürümesidir. Pek çok insan kalp kapağında çürüme sorunu ile karşılaşır ve bunun neden meydana geldiğini merak eder. Daha çok yaşlılık döneminde ortaya çıkan kalp kapak çürümesinin nedenleri tansiyon ve kolesterol hastalıklarıyla yakından ilgilidir.

Hipertansiyon(yüksek tansiyon) ve yüksek kolesterol kalp kapak çürümesinin başlıca sebepleridir. Bunların yanı sıra eğer doğuştan bir kalp rahatsızlığı mevcutsa da kalp kapakları çabuk eskime gösterecek ve çürümeye başlayacaktır. Üstelik doğuştan kalp hastalıklarının varlığı sebebiyle kalp kapakçığı çürümesi daha erken yaşlarda husule gelir.

Sagliksiteniz.Com

Kalp kapakçığı neden çürür?
1 Ağustos 2013 - 21:45:59 3 Yorum 1.644 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder