21 Ağustos 2015 Cuma

Kan bağışının önemi nedir?

Kan bağışı önemi, kan vermenin önemi nedir ve kan bağışının faydaları sagliksiteniz.com ekibi tarafından açıklandı. En önemli yaşam sıvımız olan kan, acil değil sürekli bir ihtiyaçtır ve bu sebeple de…

Kan bağışı önemi, kan vermenin önemi nedir ve kan bağışının faydaları sagliksiteniz.com ekibi tarafından açıklandı.

En önemli yaşam sıvımız olan kan, acil değil sürekli bir ihtiyaçtır ve bu sebeple de kan naki bekleyen hastaların yeniden yaşama dönmelerini sağlamak için Kızılay merkezlerine giderek sağlık durumu kan vermeye elverişli olan kişiler kan bağışı yapmalıdır. Hem toplumsal hem kişisel açıdan oldukça önem taşıyan kan bağışı, binlerce insanın hayatını kurtarabilir.

Türkiye ’de her yıl kan bağışı bekleyen 2 milyona yakın insan vardır. Kan bağışı ile ikinci bir hayata başlayacak olan hastalara yardım eli uzatmak ve bir can kurtarmak için Sağlık Bakanlığı kan bağışı yapmaya çağırıyor. Üstelik kan vermeye uygun olan kişilerden kan alınmasının, vericinin sağlığına da önemli faydaları bulunuyor. Kan bağışı yapmak kanın yenilenmesini sağlar.

Kan bağışının önemi, kan bekleyen hastaların yeniden can bulmasıdır. Kanamalı bir hastanın ve kanamalı hamilelik geçiren kadınların kan bağışına ihtiyaçları vardır. Aynı şekilde hemofili ve talesemi hastaları da uygun kan beklemektedir. Kan ilaç ile yerine konmadığı için kan bağışı günümüzde büyük önem teşkil ediyor. Her kanla ücretsiz olarak kan grubu tespit edilerek, hepatit B, hepatit C, frengi ve AIDS testleri de yapılmaktadır.

Sagliksiteniz.Com

Kan bağışının önemi nedir?
6 Eylül 2014 - 18:20:25 Yorum Yok 35 okunma 0 beğeni
Etiketler: kan bağışı, kan bağışı önemi, kan bağışının faydaları, kan vermenin önemi nedir
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder