28 Ağustos 2015 Cuma

Keçiboynuzunun faydaları nelerdir?

Keçiboynuzu kış aylarında yapraklarını dökmeyen bir ağacın meyvesidir. Akdeniz ülkelerinde yetişen bir ağacın vermiş olduğu bu meyve, birçok sağlık sorunlarının giderilmesi için kullanılmaktadır. Yıllardır insanlar keçiboynuzu kullanmakta ve oldukça da…

Keçiboynuzu kış aylarında yapraklarını dökmeyen bir ağacın meyvesidir. Akdeniz ülkelerinde yetişen bir ağacın vermiş olduğu bu meyve, birçok sağlık sorunlarının giderilmesi için kullanılmaktadır. Yıllardır insanlar keçiboynuzu kullanmakta ve oldukça da fayda görmektedir.

Keçiboynuzu açık yeşil renktedir. Yaprakları yaklaşık 5 cm boyunda ve parlak bir meyvedir. Yeşilimsi ve kırmızımsı renkte çiçekler açar. Bu çiçeklere evli çiçekler denir. Biri erkek olarak biride dişi olarak kabul edilmiştir. Keçiboynuzunun uzunluğu yaklaşık 20 cm, genişliği ise yaklaşık 2 cm ’dir.

Keçiboynuzunun faydaları Üniversite klinikleri tarafından da kanıtlanmıştır. Birçok bilim adamı bu alanda araştırma yapmış ve keçiboynuzunun yararları hakkında bilgiler edinmiştir.

Keçiboynuzu Faydaları Keçiboynuzu meyvesi idrar arttırıcıdır. İdrar yolu enfeksiyonları olanlar bu meyveyi tüketebilirler. Keçiboynuzunun tohumları daha önceden altın ve gümüş tartmak için kullanılırdı. Keçiboynuzunun tohumları iltihapları ve kusmayı önler, mikropları yok eder. Akciğer ödemine çok iyi gelir. Balgam söktürücü ve astımı tedavi edicidir. Sigara içenlerin akciğer kanserine yakalanma riskini azaltır. Hareketli sperm sayısını arttırma özelliğine sahiptir. Prostat sorununa iyi gelir ve iktidarsızlığı önler.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Keçiboynuzunun faydaları nelerdir?
22 Ocak 2012 - 18:00:42 Yorum Yok 78 okunma 0 beğeni
Etiketler: keçiboynuzu ne işe yarar, keçiboynuzunun faydası, keçiboynuzunun yararları
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder