Gebelik sonrası yani doğumdan sonra bebek emziren annelerin pek çoğunun yaşadığı bir sorun olan mastit, mikroorganizmalar sebebiyle süt kanalarında tıkanıklık olmasından doğan meme iltihabı demektir. Memede ağrı, şişlik ve kızarıklık…
Gebelik sonrası yani doğumdan sonra bebek emziren annelerin pek çoğunun yaşadığı bir sorun olan mastit, mikroorganizmalar sebebiyle süt kanalarında tıkanıklık olmasından doğan meme iltihabı demektir. Memede ağrı, şişlik ve kızarıklık gibi sorunların yanı sıra mastit, ateşlenme, halsiz kalma, yorgun düşme gibi sorunlara sebebiyet vermektedir. Meme başında çatlaklar oluşması enfeksiyon kapmaya davetiye çıkartır ve bu durumda mikroorganizmalar meme kanallarında tıkanıklık yapar. Peki bu sorun yani mastit nasıl tedavi edilmektedir?
Mastit aynı zamanda emzirme esnasında göğüslerdeki sütün yeteri kadar boşalmamasından da kaynaklı olarak husule gelmektedir. Çünkü yeteri kadar boşalmayan süt kanalları hastalıklara karşı dirençsiz demektir. Stres ve yeterli beslenmeme de mastit sorununu tetikler.
Bazen tek göğüste bazen de her iki göğüste birden meydana gelebilir mastit sorunu. Mastit tedavisi için en muhtemel yol antibiyotik kullanımıdır. Antibiyotik kullanımına başladıktan sonra ciddi anlamda rahatlık hissederseniz. Ayrıca antibiyotik kullanımı esnasında bebeğinizi emzirmenizde bir sakınca da söz konusu değildir.
Bazı anneler ilaç kullanıyorum diye bebeklerinizi emzirmek istemezler, ancak göğüslerinizin boşalmaması sorunuzun geçmemesine neden olur. Bu yüzden antibiyotik kullanırken bebeğinizi emzirmekten korkmayın. Fakat acıdan dolayı emziremiyorsanız o zamanda sütünüzü pompa ile sağmalısınız. Çünkü göğüslerin boşalması şart.
Sagliksiteniz.Com
Mastit tedavisi nasıl yapılır?
0 yorum:
Yorum Gönder