21 Ağustos 2015 Cuma

Okula giden çocuk kaç saat uyumalı

okula giden çocuklar kaç saat uyumalı, çocuklar kaç saat uyumalı ve okula giden çocuk için ideal uyku süresi nedir tüm anne ve babalar için sagliksiteniz.com ’da bu soruların yanıtlarına makalemizde yer…

okula giden çocuklar kaç saat uyumalı, çocuklar kaç saat uyumalı ve okula giden çocuk için ideal uyku süresi nedir tüm anne ve babalar için sagliksiteniz.com ’da bu soruların yanıtlarına makalemizde yer verdik.

Okula giden çocukların uyku düzenine ve saatine dikkat etmeleri okulda daha başarılı bir öğrenci olmalarına da katkı sağlar. Çünkü okula giden çocuk eğer 8 saat gibi ideal bir sürede uyursa, beyin fonksiyonları daha iyi çalışacak ve beynin öğrenme kapasitesi kendini geliştirecektir. Uzmanlar mutlaka her okula giden çocuğun 8 saat uyumasını tavsiye etmektedir.

Okula giden çocukların uyku eksikliği yaşaması çocukların fiziksel gelişim ve okula konsantre olmakta güçlük çekmelerine yol açar. Geç saatlerde uyuyan ve sabahları da erkenden kalkan çocuklar böyle bir uyku alışkanlığı sürdükleri zaman gün içinde sürekli uyuyacak ve uyanık kalmaları imkansız olacak.

Çok erken saatte de çocukları uykuya yollamak yanlıştır. Mutlaka her çocuk için makul bir uyku saati belirlenmeli ve çocuklar o saatte uyumaya gitmelidir. Erken saatlerde uykuya gönderilen çocuklar gece sık sık uyanır, uykuları bozulur ve gün içinde yine uyku problemleri yaşarlar.

Sagliksiteniz.Com

Okula giden çocuk kaç saat uyumalı
15 Eylül 2014 - 16:30:03 Yorum Yok 16 okunma 0 beğeni
Etiketler: çocuklar için ideal uyku, çocuklar kaç saat uyumalı, okula giden çocuk için ideal uyku süresi nedir, okula giden çocuklar kaç saat uyumalı
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder