21 Ağustos 2015 Cuma

Çocuğun daha zeki olması için

Çocuğun zeki olması için ne yapmalı, çocuğun zeki olması için yapılması gerekenler ve bebeklerin zeki olması için yapılması gerekenler siz değerli anne ve babalar için tüm soruların yanıtları sagliksiteniz.com ’da yer…

Çocuğun zeki olması için ne yapmalı, çocuğun zeki olması için yapılması gerekenler ve bebeklerin zeki olması için yapılması gerekenler siz değerli anne ve babalar için tüm soruların yanıtları sagliksiteniz.com ’da yer alıyor.

Yeni bir eğitim-öğretim hayatının başladığı şu günlerde anne ve babalar okula giden çocuklarının daha zeki olmaları için ne yapacaklarını merak etmekteler. Uzmanlar çocukların zeki olmasının anne ve babaların ellerinde olduğunu açıkladı. Peki ama nasıl? Çocuklarınızın daha zeki olması için işte bilmeniz gereken her şey makalemizin devamında.

Uzmanlar çocukların daha zeki olmasında okul öncesi eğitimin çok işe yaradığını vurguladılar. Topluma uyum sağlamayı öğrenmek, ilkokula daha donanımlı başlamak için yuva ve anasınıfı aksatılmamalıdır. Çocuklarda demir eksikliği bulunması zihinsel gelişimi önlemektedir. Bu nedenle demir eksikliği olan çocukların tedavi edilmesi ve demir bakımından zengin beslenmesi gerekir. Çocuğun büyüme ve gelişmesinde bir sorun olup olmadığı da düzenli olarak doktor muayeneleri ile kontrol edilmelidir.

Aile içinde anne ve babanın kitap okumasından çocuk etkilenir ve kitap okuma isteği oluşur. Böylece zihni gelişir ve kitap okuyarak okumayı hem kolay söker hem de bilgi dağarcığı genişler. Kitap okuyan çocuk daha zeki olur. Kitap okuyan çocukların dikkatini toplaması, algılaması daha iyidir.

Bebeklik döneminde bakımında çocuğun ilerleyen yaşlarda zeki olmasını etkiler. Yeni doğan bebeklerin ilerleyen yaşlarında zeki olması için şunları yapın…

Yenidoğan bebeğinizle göz teması kurun, gözlerinin açık olduğu o değerli anları kaçırmayın. Bebekle konuşun, ona bir şeyler anlatın. Bebeğinizi emzirin. Anne sütünün yararları yanında, beslenme seansları bebekle göz göze gelme, konuşma, şarkı söyleme fırsatı yaratacaktır. Bazı mimikler yapın, yüzünüzü komik şekillere sokun. 1-2 günlük yeni doğan bebekler bile yüz hareketlerini taklit edebilirler. Aynada kendisini görmesini sağlayın. Onu gıdıklayın, gülmesini sağlayın. Birlikte yürüyüşlere çıkın. Etrafta gördüklerinizi, duyduklarınızı ona anlatın. Onu markete, alışverişe, parka götürün. Ona şarkılar söyleyin. Bu, sizin uydurduğunuz bir şarkı da olabilir. Ona müzik dinletin. Bazı çalışmalarda, müzik ritimlerini öğrenmenin ileride matematik öğrenmeyi kolaylaştırıldığı gösterilmiş. Bir şey yapmadan önce, ona ne yapacağınızı söyleyin (Şimdi ışığı kapatıyorum gibi) Böylece, neden-sonuç ilişkisi kurmaya başlayacaktır. Ona kitap okuyun, resimleri gösterin, her şeyin adını söyleyin. Değişik dokulu kumaşları, giysileri ellemesini sağlayın, onları cildine değdirin. Yiyecekleri ellemesine, kendini beslemeye çalışmasına izin verin. Hareketlenip emeklemeye başladığında, yerde yastıklar, oyuncaklarla engelli bir parkur oluşturun. Ona masal anlatın. Televizyonu kapatın. Banyo sırasında, plastik kaplara su doldurup boşaltmasına, suyla oynamasına izin verin.

Sagliksiteniz.Com

Çocuğun daha zeki olması için
16 Eylül 2014 - 18:45:03 Yorum Yok 12 okunma 0 beğeni
Etiketler: bebeklerin zeki olması için yapılması gerekenler, çocuğun zeki olması için ne yapmalı, çocuğun zeki olması için yapılması gerekenler, çocuk nasıl zeki olur, yeni doğan bebek nasıl zeki olur
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder