28 Ağustos 2015 Cuma

Pancar suyunun faydaları nelerdir?

Lifli besinlerden biri olan pancar, başta kanser hastalıkları olmak üzere birçok sağlık problemlerinin görülme riskini minimuma indirmekte ve bilhassa çağımızın en çok şikayet edilen sorunlarından birisi olan kilo problemlerinin de…

Lifli besinlerden biri olan pancar, başta kanser hastalıkları olmak üzere birçok sağlık problemlerinin görülme riskini minimuma indirmekte ve bilhassa çağımızın en çok şikayet edilen sorunlarından birisi olan kilo problemlerinin de görülme olasılığını tokluk hissi vermesi ile azalttığı bilinmektedir. Düşük kalori miktarı ile de diyet programlarının vazgeçilmez besinlerinden olan ve sıkça tavsiye edilen pancar, ayrıca suyu ile de sağlığımıza inanılmaz yararlar sağlamaktadır.

Pancar suyunun faydaları

Pancar suyunun başta kan basıncı olmak üzere, kalp hastalıklarına, böbrek, mesane, karaciğer taşlarına ve metabolizmayı güçlendirmeye kadar sayısız faydaları bulunur. Yüksek tansiyon hastalarına şiddetli önerilen pancar suyu, tüketildikten 3-4 saat sonra etkisini göstererek kan basıncını dengede tutmaktadır. Düzenli olarak içilen pancar suyu kalp basıncını sürekli dengede tuttuğu için yüksek tansiyon problemi yaşamanızı engelleyecektir.

Pancar suyu aynı zamanda içerisinde bolca vitamin ve mineral ihtiva etmektedir. Düzenli olarak her gün tüketilen pancar suyu, vücudumuzun günlük C vitamini ihtiyacının yüzde sekizini, demir ihtiyacının yüzde dördünü ve kalsiyum ihtiyacının da yüzde ikisini karşılamaya birebirdir. B6 ve A vitamini ihtiyacını da karşılayan pancar suyu, metabolizmanın güçlenmesini sağlayarak hücre gelişimini sağlamakta ve daha sağlıklı bireyler olmamıza yardımcı olmaktadır.

Pancar suyu nasıl hazırlanır?


Kırmız pancar bir gece öncesinden sirkeli suya konulup bekletilmeli ve sabahta kaynar suya konularak yaklaşık üç dakika kaynatılmalıdır. Ardından demlemeye bırakılmalı ve süzülerek günde üç öğün aç karnına içilmelidir. Kırmızı pancarın faydalarından yararlanmak için düzenli olarak tüketmeye özen gösterin.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Pancar suyunun faydaları nelerdir?
9 Mayıs 2012 - 17:30:22 Yorum Yok 48 okunma 0 beğeni
Etiketler: kırmızı pancar neye iyi gelir, kırmızı pancar suyunun faydaları, kırmızı pancarın yararları, pancar suyunun yararları
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder