21 Ağustos 2015 Cuma

Rota virüsü nasıl bulaşır?

Çocuklarda ve bebeklerde daha sık görülen rota virüsü bulaşıcı mıdır, rota virüsü ishali nasıl bulaşır ve rota virüsü nedir sagliksiteniz.com ’da sizlerle paylaştık. Rota virüsü ishali olarak da isimlendirilen bu hastalık…

Çocuklarda ve bebeklerde daha sık görülen rota virüsü bulaşıcı mıdır, rota virüsü ishali nasıl bulaşır ve rota virüsü nedir sagliksiteniz.com ’da sizlerle paylaştık.

Rota virüsü ishali olarak da isimlendirilen bu hastalık ekseri çocukları etkisi altına alıyor ve ciddi sağlık sorunlarının husule gelmesine neden oluyor. rota virüsü ishal, yüksek ateş, kusma, iştahsızlık gibi şikayetlerle kendini göstermektedir. Bulaşıcı bir hastalık olan rota virüsü nasıl ve ne yollarla bebeklere ve çocuklara geçer sizler için uzmanlarımız açıkladılar.

Rota virüsü ishalinden korunmanın en etkili yolu hijyen kurallarına uymaktır. Annelerin sütünde bulunan antikorlar 3 aydan önce olan bebeklerin doğal olarak korunmasını sağlar. Ancak korunamayan bebekler için bulaşıcılık riski bulunmaktadır. Yapılan araştırmalara göre ise, hijyen eksikliğinden ve aşı yaptırılmamasından dolayı rota virüsü bulaşıyor.

Aşıların ilk dozları 6 hafta ile 3 aylık dönemde uygulanmalıdır. Enfeksiyon ılıman iklimlerde ve kış aylarında daha çok görülür. Kuluçka süresi 1 – 3 gündür. Rota virüsler ishalin ortaya çıkmasından önceki günlerde ve bulguların ortaya çıkışından 10 -12 gün sonraya dek dışkıda atılabilir. Bulaşma ağız – dışkı yoluyla olur. Hastane, okul, kreş gibi toplu yaşanan alanlarda salgınlar yapabilir. Rota virüs oyuncaklarda, eşyaların yüzeylerinde bulunabilir. Solunum yolu ile de bulaşabilmektedir.

Sagliksiteniz.Com

Rota virüsü nasıl bulaşır?
18 Kasım 2014 - 03:00:32 Yorum Yok 25 okunma 0 beğeni
Etiketler: rota virüsü, rota virüsü bulaşıcı mıdır, rota virüsü ishali nasıl bulaşır, rota virüsü nedir
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder