21 Ağustos 2015 Cuma

Bebeklerde rota virüsü belirtileri nelerdir?

Bebeklik döneminde sıkça karşılaşılan ve ciddi sorunları da beraberinde getiren rota virüsünün belirtileri neler, bebeklerde rota virüsü nedir ve çocuklarda rota virüsü belirtileri hakkında sagliksiteniz.com ’da bilgi sahibi olacaksınız. Bebeklerin sağlığını…

Bebeklik döneminde sıkça karşılaşılan ve ciddi sorunları da beraberinde getiren rota virüsünün belirtileri neler, bebeklerde rota virüsü nedir ve çocuklarda rota virüsü belirtileri hakkında sagliksiteniz.com ’da bilgi sahibi olacaksınız.

Bebeklerin sağlığını tehdit eden rota virüsü, vücuda girdikten sonra bir takım şikayetlerle kendini göstermeye başlar. Bebeklerde görülen rota virüsünün belirtileri hakkında açıklamalar yapan uzman doktorlar, rota virüsü şikayetlerine karşı anne ve babaları dikkatli olmaya davet etti.

Rota virüsü, kuru yüzeylerde 6 ile 60 gün arasında canlı kalabilen virüsü çeşididir. En çok küçük çocukları etkileyen rota virüsü, bilhassa da 3 ay – 2 yaş arasındaki çocukları etkilemektedir. Rota virüsü 3 aydan önceki bebekleri anne sütünde bulunan antikorlar sayesinde önlenir. Çocuklar hayatlarının ilk 2-3 yılında mutlaka rota virüs ishaline yakalanırlar ve bu virüse karşı antikor oluştururlar.

Rota virüs ishali ince bağırsakları etkileyip, sıvı ve elektrolit emilimini bozması; kusma ve ishal ile vücuttaki sıvı elektrolit dengesini bozarak ciddi sıvı kaybına neden olması nedeniyle önemlidir. Enfeksiyon belirtileri temastan sonraki 12 saat ile 4 gün arasındadır. Çoğunlukla 1-3 günlük kuluçka süresinin ardından aniden kusma başlar. Vakaların yarısında ateş eşlik edebilir. 5-8 gün süre ile sulu ishal, hafif ateş, kusma, dirençli iştahsızlık bazen üst solunum yolu enfeksiyonu bulguları (öksürük, burun akıntısı) şeklinde gözlenir. Prematürelerde genellikle ağır ishaller şeklinde seyredebilir.

Sagliksiteniz.Com

Bebeklerde rota virüsü belirtileri nelerdir?
18 Kasım 2014 - 01:00:25 Yorum Yok 2 okunma 0 beğeni
Etiketler: bebeklerde rota virüsü nedir, çocuklarda rota virüsü belirtileri, rota virüsü, rota virüsünün belirtileri neler
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder