28 Ağustos 2015 Cuma

Safran bitkisinin faydaları nelerdir?

Sizlere özellikle Doğu Akdeniz ülkelerinin vazgeçilmez bir baharatı olan safranı tanıtmak istiyoruz. Safran günümüzde özellikle çağın hastalığı olan kanserin düşmanı olarak bilinmekte. Safranı yemeklerinde kullanan kişilerde kanser hücrelerinin pasif olduğu…

Sizlere özellikle Doğu Akdeniz ülkelerinin vazgeçilmez bir baharatı olan safranı tanıtmak istiyoruz. Safran günümüzde özellikle çağın hastalığı olan kanserin düşmanı olarak bilinmekte. Safranı yemeklerinde kullanan kişilerde kanser hücrelerinin pasif olduğu bilinmekte. Bu mucizevi bitkini becerileri sadece bu kadar ile de sınırlı değil ve daha birçok hastalığın çaresi olarak da karşımıza çıkıyor. Sağlığın doğadaki sırlarını arayanlar için safran bitkisi ve faydaları burada!

Safran bitkisinin faydaları Sinirleri uyarır. Bu nedenle vücudu dinç ne dinamik tutar. Sinir zayıflığını ortadan kaldırır. Kokusu ile huzur verir. Sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliği bulunur Öksürüğe iyi gelir. Ateşi düşürür. Astım ve bronşite iyi gelir. Karaciğer hastalıklarına iyi gelmektedir. Cilt kaşıntılarını giderir. Sivilceleri yok eder. Diş etlerini güçlendirir. Diş eti ağrılarını geçirir. Cinsel isteği arttırır. Adet söktürür. Adet sancılarına iyi gelir. Safran bitkisi nasıl kullanılır?

Öncelikle şunu söylemek gerekir ki gebe bayanlar kesinlikle bu bitkiyi kullanmamalıdır. Çok güçlü bir kokuya sahip olan safran bitkisi baharat olarak kullanılmaktadır. Ayrıca, ilaç ve boya maddesi olarak da kullanılmaktadır.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Safran bitkisinin faydaları nelerdir?
4 Nisan 2012 - 10:00:14 Yorum Yok 87 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder