28 Ağustos 2015 Cuma

Ökse otu faydaları nelerdir?

Halk arasında çeşitli isimleri bulunan ve her yörede farklı farklı isimlerle anılan ökse otu, doğanın sunmuş olduğu mucize bitkilerden biri olmakta ve birçok sağlık sorunlarını da geride bırakmamıza yardım etmektedir….

Halk arasında çeşitli isimleri bulunan ve her yörede farklı farklı isimlerle anılan ökse otu, doğanın sunmuş olduğu mucize bitkilerden biri olmakta ve birçok sağlık sorunlarını da geride bırakmamıza yardım etmektedir. Meyvesi zehirli olan ökse otunun yaprakları mavi-yeşil karışımıdır ve ağaçların tepelerinde parazit olarak yaşar. Sapları ve yaprakları kullanılan ökse otunun yararları da oldukça fazladır.

Ökse otunun faydaları Ökse otu morarmış veya donmuş cilt için son derece faydalıdır. Cilde hayat vererek can katar. Ökse otu meyvesinin lapasını hazırlayıp donmuş olan bölgeye sürülmesi gerekir. Cilt üzerinde hasar görmüş bir bölgeye sürülen ökse otu, o bölgedeki hasarı kısa sürede geçirmektedir. Metabolizmanın yavaş çalışmasından şikayet ediyorsanız, ökse otunu kullanabilirsiniz. Ökse otunu çay olarak tüketerek metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz. Aynı şekilde kalp hastaları da ökse otu çayını tüketerek şifa bulabilirler. Ökse otunun en etkili olduğu hastalıklardan biri de romatizmadır. Çoğu kişi ökse otunu romatizma nedeniyle tercih etmektedir. Bu anlamda yaygın olan ökse otunun merhemi romatizmayı iyileştirmektedir. Ökse otu merhemi ayrıca vücutta çıkan çıbanın zehrini de atar.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Ökse otu faydaları nelerdir?
31 Mart 2012 - 11:00:37 Yorum Yok 127 okunma 0 beğeni
Etiketler: ökse otu ne işe yarar, ökse otu yararları, ökse otunun yararları nelerdir
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder