28 Ağustos 2015 Cuma

Soğanın faydaları nelerdir?

Soğanın faydaları aslında o kadar çok ki, ama nedense kokusundan ve birazda acı olan tadından dolayı pek kimse sofrada soğan yemeği tercih etmez. Soğan sofrada katık olarak tüketilmek istenmese de,…

Soğanın faydaları aslında o kadar çok ki, ama nedense kokusundan ve birazda acı olan tadından dolayı pek kimse sofrada soğan yemeği tercih etmez. Soğan sofrada katık olarak tüketilmek istenmese de, yemeklerin vazgeçilmezidir. Belki bir çoğumuz soğana yanaşmayı istemiyor olabiliriz ama, soğan çağın en korkulan hastalığı olan kanseri bile önlüyor.

Yaklaşık 6000 yıldır şifa dağıtan ve alternatif tıbbın mucizeleri arasında yer alan soğan, birçok hasta için ideal bir sebzedir. Her türlü hastalığı yenen soğan, doğru tüketildiği zaman hayli müessir oluyor. Uzmanlar sarı ve beyaz soğanın tüketilmesini, kırmızı soğandan uzak durulmasını önermekteler.

A, B ve C vitaminleri bakımından oldukça zengin olan soğan, içerisinde potasyum, kalsiyum, sodyum, fosfor, kükürt, magnezyum gibi mineralleri de barındırıyor.

Soğanın faydaları Böbrek ağrısını dindirir. Vücutta biriken zararlı maddeleri ve suyu atar. Romatizma, mafsal iltihabı, idrar tutukluğu, damar sertliğinde faydalıdır. Zihin yorgunluğunu dindirir. Cinsel gücü artırır. Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur. Zayıflamayı sağlar. Baygınlığı geçirir. İdrar söktürür. Prostat bezinin hastalanmasını önler. İktidarsızlıkta faydalıdır. Egzama ve diğer cilt hastalıklarında faydalıdır. Öksürük söktürür, bronşları temizler. Dolama ve arpacıkta da faydalıdır. İhtiyarlamayı geciktirir. Koroner damarları genişletir Astım nöbeti, akciğer hastalıkları, grip ve soğuk algınlığında faydalıdır. Şeker hastalarında faydalıdır. İştah açar. Kalbi kuvvetlendirir. Kandaki şeker seviyesini düşürür. Cerahatlerin boşalmasına yardımcı olur. Kolera ve veremde bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Soğanın faydaları nelerdir?
11 Şubat 2012 - 17:22:42 Yorum Yok 105 okunma 0 beğeni
Etiketler: soğanın faydaları, soğanın faydası, soğanın yararları
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder