4 Ağustos 2015 Salı

Sırtta sivilce nedenleri

Tenimizin mütenevvi yerlerinde husule gelen sivilcelerin cildin temiz olmaması, cildin aşırı şekilde tahrip olması, yağlı beslenme, bir takım ilaçların kullanımı, stres gibi daha birçok sorunlardan dolayı husule gelmekte olduğunu birçoğumuz…

Tenimizin mütenevvi yerlerinde husule gelen sivilcelerin cildin temiz olmaması, cildin aşırı şekilde tahrip olması, yağlı beslenme, bir takım ilaçların kullanımı, stres gibi daha birçok sorunlardan dolayı husule gelmekte olduğunu birçoğumuz bilmekteyiz. Peki sırt bölgesinde çıkan sivilcelerin sebebi nedir? İşte bu sorumuzun cevabı uzman doktorlarımızda!

Birçok kişi vücutta aşırı derecede çıkan sivilcelerin karaciğer hastalıklarına bağlı olduğunu düşünse de, günümüzde yapılan araştırmalar neticesinde sivilcenin çıkmasında iç hastalıklarının rolünün olmadığı ortaya çıktı. Birçok sivilcenin kaynağı strestir. Stres sivilce çıkmasında en önemli şüphelidir. Sırtta çıkan sivilcelerinde stresle ilgisi olması yüksek bir ihtimaldir.

Sırtta çıkan sivilceler aşırı yağlı beslenme ve sırt bölgesinin keselenmemesinden de husule geldiği düşünülür. Özellikle sırtın duş esnasında keselenmemesi cildin ölü derilerini atamamasına sebep olu, bu bölgenin rahat bir şekilde oksijen almasını engellediği için buralarda sivilce çıkabilir. Hormon bozukluğu da sırtta sivilceye yol açar.

Sagliksiteniz.Com

Sırtta sivilce nedenleri
8 Kasım 2012 - 23:00:47 1 Yorum 569 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder