28 Ağustos 2015 Cuma

Tatlı badem yağının faydaları

Badem birçoğumuz tarafından kuruyemiş olarak tüketilse de, mütenevvi işlemlerden geçerek bademden elde edilen yağda haricen cilt üzerinde kullanıldığı zaman bin bir çeşit faydaları ile cilt sağlığımıza olumlu etkiler sağlamakta ve…

Badem birçoğumuz tarafından kuruyemiş olarak tüketilse de, mütenevvi işlemlerden geçerek bademden elde edilen yağda haricen cilt üzerinde kullanıldığı zaman bin bir çeşit faydaları ile cilt sağlığımıza olumlu etkiler sağlamakta ve bunun yanı sıra saç sağlığımızı da korumaktadır. Ceviz gibi kokusu olan rengi de sarıya çalan badem yağı, bademin dolgun olanlarının soğuk sıkma işlemlerden geçirilmesi ile elde edilmekte ve ismine de tatlı badem yağı denilmektedir.

Haricen kullanılması önerilen tatlı badem yağı, cilt sorunlarını ortadan kaldırmaya ve bilhassa kadınların güzelliklerini sağlamaya birebirdir. Tatlı badem yağı hem saçlarınızın hem de cildinizin güzelliğini sağlıyor. Tatlı badem yağının faydalarını hep birlikte öğrenelim.

Tatlı badem yağı faydaları Kuru ve çatlamış ciltlere iyi gelir Ciltteki pürüzleri yok eder. Şişmanken zayıflamadan ya da gebelikten sonra vücutta oluşan çatlakları tedavi eder. Nemlendirici cilt kremi olarak kullanılır. Cilt hücrelerini yeniler. Tüyleri uzatma özelliği ile kaş ve kirpikler için kullanılır. Saçı besler. Kaşıntı, pişik, tahriş, yanık gibi sorunları geçirir. Kabızlığa etkilidir.

Tatlı badem yağını saçınıza sürdükten sonra duşa girmeyin. Aksi halde yağın tüm vücudunuza akmasına neden olursunuz, bu istenmeyen bir durumdur. Çünkü tatlı badem yağı vücuttan kolay kolay çıkmaz. Bir öneri de yüze sürülmemesidir. Çünkü sivilce oluşumunu tetikler.

Kaynak: Sagliksiteniz.Com

Tatlı badem yağının faydaları
12 Mayıs 2012 - 20:30:17 Yorum Yok 238 okunma 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

0 yorum:

Yorum Gönder